gezellig barbecue

5 tips voor een gezellig barbecue in eigen tuin

Nu het lekkere weer is aangebroken gaat er niets boven een overheerlijk barbecue in de achtertuin. Een goed gevulde koelkast, goed gemarineerde kippetjes en natuurlijk een groep gezellige mensen. Heel veel meer heb je niet nodig zou je zeggen. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het organiseren van een barbecue. Om jou daarmee te helpen geven we je in dit artikel 5 tips om jouw tuin klaar te maken voor dit gezellige festijn.

  1. Het weer

Als er iets is waar we geen invloed op hebben, dan is het wel het weer. Het kan zomaar een geweldige zonnige dag met 25 graden zijn, waarna het uit het niets met bakken naar beneden komt. Zeg maar dag tegen de barbecue. Een perfecte oplossing hiervoor is om een partytent aan te schaffen. Zo kun je het vlees, de barbecue en eventuele gasten altijd droog houden. Een partytent van 3×6 is hier perfect geschikt voor. 

  1. De koelkast

Tijdens een feestje of barbecue in de achtertuin heb je waarschijnlijk het liefst dat de mensen ook echt in de achtertuin blijven. Niet dat ze met hun vieze schoenen door de woonkamer gaan banjeren. Zorg er daarom voor dat de koelkast buiten staat. Zo hebben gasten binnen no-time een koud drankje en hoeft er niemand het huis vuil te maken.

  1. Een dixi

Het is uiteraard afhankelijk van de grootte van de groep, maar het is niet fijn als 10 tot 20 mensen gebruik maken van jouw toilet. Zeker niet als er bij de mannen een paar biertjes in zitten. Voor je het weet zit jij de volgende dag op je knieën andermans urine van de bril te poetsen. Een goed betaalbare dixi is hier de perfecte oplossing voor.

  1. Muziek

Waar gezelligheid en een feestje is, hoort natuurlijk muziek bij. Zorg er daarom voor dat je een goede muziekbox hebt die voor nog meer sfeer kan zorgen. Houd hiermee natuurlijk wel rekening met de buren. Tenzij de buren zo gezellig zijn dat ze direct aanschuiven. 

  1. Beter te veel dan te weinig

Wanneer jij als gastheer of gastvrouw iets organiseert, dan wil je natuurlijk dat de gasten niets tekort komen. Voorkom dan ook te allen tijde dat de drank of het vlees op is. Je kunt de reacties al horen van ongeduldige mannen die gefrustreerd zijn dat het bier op is. Of dat je achteraf hoort dat vrienden toch nog maar even naar de snackbar zijn gereden. Daarom is het goed beter te veel dan te weinig eten en drinken in huis te halen. Want als je teveel hebt, dan heb je in ieder geval zelf de rest van de week nog wat te doen. 

Geniet, geniet, geniet

Wanneer je rekening houdt met bovenstaande factoren staat niets je in de weg een geweldige barbecue te organiseren. Zorg ervoor dat je een goede barbecue hebt en geniet vooral van het feit dat je alle vrienden en familie om je heen hebt. En vergeet zeker niet zelf ook af en toe een burgertje of sateetje te nemen.

Foto van Vincent Keiman on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *