Zo creëer je een fijne thuiswerkplek

Voorlopig blijft het advies om thuis te werken, tenzij het echt niet anders kan. En zelfs als de coronastorm straks gaat liggen, ligt het in de lijn der verwachting dat thuiswerken in de toekomst steeds gebruikelijker wordt. Een goede thuiswerkplek is dus onmisbaar. Met onderstaande tips creëer je een fijn thuiskantoor. 

Een thuiswerkbureau is essentieel

Je bureau is het hart van je thuiswerkplek. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van je thuiswerkplek. Een keertje aan de keukentafel werken kan best, maar het is niet aan te raden om dit structureel te doen. Daar word je rug namelijk echt niet blij van.

Er is een groot aanbod aan bureaus om thuis te werken. De keuze hangt natuurlijk voor een groot deel af van de ruimte die je ter beschikking hebt. Het is wel prettig als het bureau in hoogte verstelbaar is, zodat je deze naar wens kunt aanpassen. Daarnaast is het wel zo prettig als je bureau goed diep is, zodat je niet te dicht op je computer of laptop zit.

Koop een bureaustoel

Een goede bureaustoel is minstens zo belangrijk als het bureau zelf. Die is bij voorkeur – net als het bureau zelf – verstelbaar. Zowel de zitting, de rugleuning als de armsteunen moeten verstelbaar zijn. Beide benen moeten stevig op de grond kunnen staan, in een hoek van ongeveer 90 graden.  

Zorg voor goede verlichting

Ook goede verlichting is onmisbaar op je thuiswerkplek. Dat zorgt er namelijk voor dat je scherper en productiever bent. Mocht je de mogelijkheid hebben, kies dan voor een plek bij het raam. Daglicht is het allerbeste. Kan dit niet in jouw huis? Zorg dan voor voldoende kunstlicht, bijvoorbeeld in de vorm van een bureaulamp.

Maak je werkplek regelmatig schoon

In tegenstelling tot op kantoor, moet je je werkplek nu helemaal zelf schoonmaken. Hier heb je misschien niet altijd zin in, maar het zorgt er wel voor dat je een stuk lekkerder werkt. Stof alles in ieder geval dagelijks even af en maak eens per week grondig schoon. Ook is het belangrijk dat het opgeruimd blijft, zodat je zo gefocust mogelijk kunt werken. Zorg daarom dat je genoeg opbergruimte hebt voor papieren en andere spullen, dat maakt het makkelijker om het opgeruimd te houden.

Maak het persoonlijk

Schroom niet om een persoonlijk tintje aan je thuiswerkplek mee te geven. Je hebt tenslotte nu alle vrijheid om het in te richten zoals je wilt en het gaat erom dat jij je er prettig voelt. Waar kantoren vaak enigszins degelijk worden ingericht, kun je nu losgaan – mits je dat wilt natuurlijk. Vergeet ook niet om een paar leuke accessoires neer te zetten. Het moet een plek worden waar jij graag bent! Ook plantjes zijn een aanrader: die zien er niet alleen leuk uit, maar hebben ook goede eigenschappen voor een thuiskantoor. Zo zou het goed zijn voor de creativiteit en het concentratievermogen.

Foto door Norbert Levajsics op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *