Zo breng jij de mediterrane stijl in je interieur

Wanneer jij je hebt verdiept in de verschillende interieurstijlen, komt de term ‘mediterrane stijl’ je vast bekend voor. Hierin staat genieten van de zon en de verkoeling van de zee centraal. Deze stijl is namelijk gebaseerd op het leven in het Middellandse Zeegebied. Denk hierbij aan landen zoals Italië, Spanje en Griekenland waar je zeker moet zijn als jij ook graag geniet van culinaire hoogstandjes en genieten van het (buiten)leven. Maar hoe breng je deze stijl terug in je interieur?

Harmonie met warme kleuren

In de mediterrane stijl voeren vooral warme kleuren de boventoon. Deze staan symbool voor de warmte van de zon waar in het Middellandse Zeegebied elke dag volop van wordt genoten. Enkel een witte muur zal je niet snel aantreffen binnen dit genre. Alleen wanneer dit gecombineerd wordt met blauw, wat weer verwijst naar de frisse verkoeling van de zee. Gebruik verder vooral aardekleuren, hieronder vallen alle rood- en bruintinten. Laat dit ook terugkomen in het meubilair en pas verder ook houten elementen toe als mooi contrast. Een voorbeeld hiervan is een rode bank, een houten salontafel met een muur in terracotta. In de gang kan je het zeegevoel terug laten komen met een mediterraans behang op de muren (online verkrijgbaar of in de bouwmarkt) en een blauwtint op de kozijnen.

Vergeet trouwens ook niet om de keuken een make-over te geven. Dit is in landen als Spanje en Italië dé plek waar alle heerlijke gerechten bereid worden. Wat er nou hoort bij een typische mediterraanse keuken? Tegels met veel kleuren en motieven, natuursteen, kastjes in lichte kleuren en verse kruiden in potjes op het aanrecht of aan de muur.

Focus op het buitenleven

In de mediterrane landen staat het buitenleven centraal. Voeg daarom bepaalde elementen van het buitenleven toe aan je woning. Dit kan door verschillende planten op kasten, planken en in de vensterbank te zetten. Planten die het binnen vooral goed volhouden, zijn een klimop en een cactus. Deze zijn overigens ook verkrijgbaar als neppers, handig wanneer je geen groene vingers hebt. Het enige wat je dan hoeft te doen, is de planten af en toe afstoffen. Heb je juist wel groene vingers? Leg dan ook gelijk een moestuintje aan in je tuin met olijf- en sinaasappelboompjes. Wanneer je in een flat woont, is het ook mogelijk om verse kruiden zoals lavendel, basilicum, bieslook en oregano te kweken in een kweekkastje vanuit je keuken. Zorg dan in ieder geval dat de plantjes genoeg zonlicht krijgen om te groeien.

Kijk de kunst af

Past de mediterrane stijl helemaal in jouw straatje en wil jij het liefst ook elke dag deze warme sfeer om je heen? Zoek het dan eens in het echt op en reis af naar Italie, Spanje of Griekenland. Maak je geen zorgen over de accommodatie, een mooi huis in Spanje huren is bijvoorbeeld zo geregeld.  Eenmaal daar kun je kunst van het mediterrane leven afkijken, wat vast weer de nodig inspiratie geeft voor je woning. En eenmaal op je bestemming kan je natuurlijk ook gelijk alvast de leukste accessoires inslaan voor je woning. Is deze vakantie je zo goed bevallen dat je het liefst om de paar maanden afreist naar Spanje om te genieten van de cultuur in dit land? Neem dan eens contact op met een Spaanse makelaar voor jouw eigen droomhuis aan de Costa.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *