Vlaggen als unieke wanddecoratie

Een vlag? Die hoort toch buiten in de wind te wapperen? Natuurlijk, dat kan. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om een vlag op een unieke manier op te hangen. Bijvoorbeeld in je woonkamer in plaats van een schilderij of een poster. Urenlang klussen is niet nodig, de vlag bevestig je in een mum van tijd aan de wand. De vlag van jouw land of provincie bestel je eenvoudig online, maar het is ook mogelijk om deze van een persoonlijke opdruk te voorzien.

Welke wand versier je?

Over aan welke wand jij de vlag ophangt, hoef je vast niet heel erg lang na te denken. Maar voor de zekerheid geven wij je wat inspiratie. Vind je die kale muur boven de bank maar niets? Fleur deze dan op met een vlag, of gebruik het doek om bijvoorbeeld de lege muur tussen twee kasten op te vullen. Of laat het doek matchen met je behang. Zo is voor de liefhebber fotobehang verkrijgbaar met een typisch Nederlands landschap, zoals de polder of de duinen. De Nederlandse vlag of een wimpel kan hier erg leuk bij staan. Een vlag hoeft overigens niet per se van een bepaald land of provincie te zijn, er is nog veel meer mogelijk. Hierover later meer.

Vlag ophangen in no time

Wanneer je eenmaal een leuke plek hebt gevonden voor de vlag, is het de volgende logische stap om deze aan de muur te bevestigen. Boor een paar gaatjes in de muur en stop hier vervolgens een plug en een haakje in. De vlag hang je dan op aan de lus.  Wil je liever geen gaten in de muur boren? Of wil je de vlag graag zo strak mogelijk tegen de wand aan? Dan is het ook nog mogelijk om hier dubbelzijdige tape voor te gebruiken. Breng in dit geval een bezoekje aan de bouwmarkt bij jou in de buurt. Daar vind je extra sterke tape in de schappen, zodat de vlag niet zomaar van de muur valt.

Ga zelf creatief aan de slag

Wat betreft de opdruk van de vlag heb je keus genoeg. Om je woonruimte te decoreren kan je een traditionele vlag ophangen van een land of provincie. Maar wist je dat een vlag laten bedrukken ook een mogelijkheid is? Zo bepaal je zelf wat er op het geheel komt te staan, zoals het familiewapen of . Vind je het idee van een vlag wel leuk, maar ben je niet zo weg van het idee van een fysieke doek aan de muur? Steek dan de handen uit de mouwen en verf bijvoorbeeld de afbeelding zelf op de muur. Wanneer je het thema uit wilt breiden naar de rest van je interieur, kan je ook accessoires zoals opbergdozen en de hoesjes van de kussens voorzien van deze opdruk.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *