De meest unieke accessoires voor je interieur

Wanneer jij je woonruimte op wilt leuken met accessoires, zijn kaarsen, fotolijstjes en een paar nieuwe kussentjes op de bank wellicht de eerste opties die bij je opkomen. Maar met een beetje meer moeite decoreer jij je interieur op met unieke accessoires. Zo geven wij je tips voor wanddecoratie, verlichting en hoe jij en de rest van je gezin ultiem kan ontspannen.  

Eenvoud aan de muur

Je hebt vroeger vast wel eens een of meerdere posters aan de wand gehad van je idolen. Dit zijn wellicht niet de posters die je nu in de huiskamer zou hangen, maar er zijn wat dat betreft genoeg varianten die wel een plekje verdienen in je woonruimte. De meest unieke posters van dit moment  bevatten geen diepe boodschappen of lange, wijze spreuken, maar geometrische afbeeldingen en foto’s van landschappen of steden. Daarnaast zijn er voor de echte globetrotters ook wereldkaarten verkrijgbaar die tegelijk ook een kraskaart zijn. Het land dat al bezocht is kan dan opengekrast worden. Ben je zelf ook handig? Haak dan een klein kleedje, ook deze is naast de poster tegenwoordig zeer geliefd als wanddecoratie.

Bijzondere verlichting

Houd je van veel licht in je woonruimte? Maar wil je wel eens iets anders? Wijk dan eens af van de ‘normale’ lamp en schaf een ledlamp aan. Deze zijn vooral online verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Zo is het door middel van een ledlamp mogelijk om een grote regenboog, een oceaan of zelfs een compleet sterrenstelsel op je muur of plafond te projecteren.  Wanneer je dit iets te overdadig vindt, kan je altijd nog kiezen voor een moodlight. Hierbij bepaal je zelf, zoals de naam al aangeeft, welke kleur door jouw woonruimte schijnt aan de hand van jouw stemming op dat moment. Nog een pluspunt van ledverlichting en de moodlight: deze lampen worden meestal geleverd met een afstandsbediening. Andere verlichting regel je dus eenvoudig vanuit je luie stoel.

Lekker ruiken

Niet alleen accessoires bepalen de sfeer van je woonruimte, ook geur kan hieraan bijdragen. Heb je niet de mogelijkheid om je woning te luchten, of heb je huisdieren? Onaangename geurtjes laat je zo weer verdwijnen door middel van geurstokjes. Deze geven een paar maanden lang een geur af, zodat je woning weer helemaal fris ruikt. Wil je graag een rustige sfeer creëren? Kies dan voor lavendel of jasmijn. Wil je juist een geurtje waar je actief van wordt? Kies dan voor geurstokjes die munt of eucalyptus bevatten. Het is wel verstandig om van tevoren in de winkel eerst even een paar goed aan de geurstokjes te ruiken. Je wilt niet een geur in je huis hebben die jij zelf eigenlijk helemaal niet lekker vindt.

Ultiem ontspannen

Ontspannen kan natuurlijk door op de bank te gaan liggen of in je luie stoel te gaan zitten. Maar wat dacht je van een hangmat? Wanneer je hier plek voor hebt, is dit een ideale plek om even bij te komen na een drukke dag. Door middel van een paar stevige beugels bevestig je de hangmat aan het plafond. Tijdens de warme zomerdagen hang je deze dan net zo makkelijk buiten op om daar van de zon te genieten. Heb je kinderen? Ook deze kan je verblijden door een kinderhangstoel in de slaap- of speelkamer op te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *