esta behang zen

Zen interieur: hoe het juiste behang kan bijdragen aan een rustgevende woonkamer

De woonkamer is de ruimte waar je met je gezin de meeste ruimte doorbrengt. Dit moet een ruimte zijn vol gezelligheid maar ook een ruimte waar je tot rust kan komen.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om ’s morgens als 1e beneden te zijn. Dan liggen er nog 5 te slapen en zit ik met mijn 1e bakje koffie op de bank en geniet ik van de rust. De sfeer die we nu in onze huidige woning hebben willen we graag doorvoeren naar de nieuwe woning. Nu voert paars enigszins de boventoon maar deze kleur gaan we straks alleen nog maar voor de slaapkamer gebruiken.

Voor de woonkamer hebben we al een paar ideeën. Zo komt er aan een kant van de kamer een bank/kast over de gehele muur. Het bankje loopt door in de kast. In eerste instantie hadden we een prachtig behang gevonden met daarop de takken van een boom. Echter is het niet handig om achter je eettafel bankje een muur met behang te hebben. Deze zou veel te snel beschadigen dus kiezen we er voor om deze muur te laten granollen.

Aan de andere kant van de kamer willen we nu misschien iets met behang. We hebben veel natuurlijke materialen. Zo hebben we salontafeltjes met een marmerblad en komt er ook een eettafel met een natuurstenen blad. Materialen waar wij rustig van worden. Dit combineren we met een Ikea hoekbank (de beste oplossing voor een gezin met 4 pubers). Om toch de kamer meer rust/zen te geven overwegen we om de andere muur voor een deel te voorzien van behang.

We zullen niet de hele muur behangen maar slechts een deel. Dit geeft meer rust omdat er in de meubelen ook al veel werkjes zitten. De kamer moet wel rustig blijven. Bij ons is ook de tv niet prominent aanwezig omdat we daar weinig gebruik van maken. Wij houden van rust.

Bij Voordeelbehangshop.nl kwam ik de collectie van Esta tegen. In de collectie zitten een paar designs gebaseerd op de natuur.

behang esta

Deze zullen ook goed passen met de gegranolde groene muur en de groene tegeltjes in de keuken. Dit geheel zal zorgen voor een zen gevoel. Want wil rust wil in het interieur moet werken met dezelfde tinten en niet te veel tierlantijntjes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *