Zelf kruisje kunst maken

Kruisje voor je interieur

kruisje in het interieur

Tijdens het schrijven van een van mijn andere blog werd ik op het idee gebracht om aan de slag te gaan met histor verf, kwasten en een canvasdoek. In 1e instantie wilde ik gaan werken met een stempel. Ik had uit een gum al een kruisjes stempel gemaakt maar dit werkt niet. De gum was te glad waardoor ik elke keer uitgleed en hierdoor erg rare kruisjes kreeg. Toen toch maar besloten om het gewoon met een kwast te doen. Ik heb eerst op een vel wit papier geoefend en toen ik voor mijn gevoel de smaak te pakken had ben ik gestart op het doek. Ik heb wel eerst het midden afgetekend en vanuit het midden ben ik gaan werken.

Voor nog geen 10 euro heb je op deze manier je eigen doek. Ik had nog verf in huis dus dat scheelt al een boel maar de meeste mensen hebben wel restje verf in huis. Het doek was nog geen vijf euro en ik heb een kwast van de action gebruikt wat in een pakket zat voor nog een euro. Het voordeel van op deze manier kunst maken is dat als ik het weer zat ben of een ander idee heb ik geen groot bedrag aan kunst weggooi. Dit geeft je de gelegenheid om elke keer iets anders in je interieur te plaatsen en het aan te passen aan het seizoen of aan de wijze waarop je op dat moment je woonkamer of slaapkamer hebt ingericht.

En natuurlijk kan je veel meer afbeeldingen verzinnen die op een canvasdoek kunnen. Wat dacht je van een tulp of een hartje. Ben erg benieuwd wat jullie met deze werkwijze maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *