Bol hanglampen

Ronde hanglampen

Ik ben een echte hollander en als ik over straat loop vind ik het heerlijk om naar binnen te gluren. Vlakbij mijn kantoor staan grote herenhuizen met hoge plafonds waar de mooiste hanglampen aan hangen. Zo is er een kantoor gevestigd in een van deze huizen en door het hele pand hebben dezelfde lijn verlichting doorgevoerd met als hoogtepunt drie prachtige moderne kroonluchters.

Verlichting blijft een moeilijk item in het interieur maar als je boven je eet – of salontafel een mooie hanglamp als basis voor de rest van je verlichtingsplan neemt wordt het afstemmen van de verlichting wel een stuk makkelijker.

Neem de lamp Silvia. Een lamp voor een leuke prijs maar wel een blikvanger voor je interieur. En met zijn 45 cm ook te gebruiken in woonkamers met een laag plafond.

hanglamp silvia

Persoonlijk gaat mijn hart sneller kloppen van de collectie van Moooi. De grote prachtige draadbollampen weerkaatsen prachtig op de muur en het plafond. Ook de lamp Raymond is een plaatje, een bol vol kleine lampjes. Veel gebruikt in de horeca maar ook zeker in het interieur te gebruiken. En met recht een eye-catcher voor je woonkamer.

raimond moooi

Een goede hanglamp is vaak wel aan de prijzige kant. Maar je koopt dan ook iets voor jaren. En meestal koop je ook een echt design stuk. De lamp van designer Luis Eslava bijvoorbeeld. In verschillende vormen verkrijgbaar en een kunststuk boven je tafel.

lzf agatha pendant lighting

Wil je niet te veel geld geven aan een hanglamp dan is de Maskros van Ikea een aanrader. Oke je zult hem veel tegenkomen. Met het kopen van deze lampen breng je niet een uniek exemplaar je woonkamer of slaapkamer binnen maar je brengt wel een hanglamp in je interieur welke anders is dan anders. De kleine bloemen geven een patroon af als de lamp aanstaat. Dus op deze wijze heb je dan wel weer iets unieks. Een voordeel van de massa verkoop van deze lamp is dat hij ook volop op marktplaats verkrijgbaar is dus dat je hem al voor een klein prijsje op de kop kan tikken. Een goede manier van budget wonen dus.

ikea maskrosWil je wel een soort bloem hanglamp maar wil je geen Ikea lamp dan is deze Snowflake hanglamp misschien iets voor jou. Deze witte hanglamp heeft veel weg van de Ikea lamp maar is gemaakt van metaal en kunststof in plaats van papier zoals de Maskros. In plaats van bloemen heeft deze lamp sneeuwvlokjes.

hanglamp snowflake

Er is dus voldoende keuze in bol hanglampen. De een duurder dan de ander maar als je geduld hebt komen vaak de duurdere bijzondere lampen ook in een goedkopere versie op de markt. De draadjeslamp van Moooi is al bij verschillende winkels te koop. Natuurlijk is de kwaliteit anders maar als je iemand bent dit dol is op het wisselen van zijn interieur dan kan een goedkopere versie een uitkomst zijn. Hou je echter van duurzaam en heb je liever een designstuk kies dan goed en verstandig want een hanglamp van goede kwaliteit is duur maar zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *