WOUD Design

Ben jij dol op Scandinavisch design? Dan is het opkomende design label WOUD er eentje om in de gaten te houden. Dit relatief jonge Deense merk heeft samenwerkingen met zowel opkomende als gevestigde ontwerpers uit diverse landen. In hun ontwerpen geven ze een moderne twist aan het Scandinavische design erfgoed.

woud design

WOUD Design is in 2014 opgericht door Mia en Torben Koed die na 30 jaar werken in de meubelindustrie toe waren aan een nieuwe uitdaging. En wat zijn wij daar blij om! Met hun oog voor detail en aandacht voor functionaliteit is ieder design van WOUD een feestje om in huis te hebben. Door hun eenvoud komen de ontwerpen in de meest uiteenlopende interieurs tot hun recht. In de collectie is ook gebruik gemaakt van een repeterende kleur- en materiaalgebruik waardoor de ontwerpen uiterst geschikt zijn om met elkaar te combineren.

De ontwerpen zijn niet alleen beeldschoon maar ook nog eens uitermate praktisch. De WOUD Verde Spiegel van de Deense designer Rikke Frost is hier een perfect voorbeeld van. Deze spiegel is multifunctioneel en voor meerdere ruimtes geschikt. Dit ontwerp zou onder andere heel goed van pas komen in de slaapkamer. Achter deze spiegel bevindt zich een plankje waar je bijvoorbeeld je lievelingsparfum en een plantje op kunt zetten. Je favoriete kledingitems kun je aan weerszijden met een kledinghanger aan het plankje hangen en over het frame onderaan de spiegel kun je ook nog een kledingstuk hangen.

woud design spiegel

De WOUD Coupé Horizontal Wandplank is er ook eentje die meteen onze aandacht had. Dit simplistische maar zeer functionele ontwerp van Pojat is geïnspireerd op vintage dakdragers van coupé- en sportauto’s. Een erg handige, maar vooral ook erg mooie, wandplank die onder andere goed van pas komt in de badkamer of keuken. Op de plank kun je alledaagse dingen zoals een tandenborstel of kruidenpotjes plaatsen en aan het rekje kun je bijvoorbeeld een handdoek hangen.

Benieuwd geworden naar dit Scandinavische label? Bekijk dan de rest van de collectie van WOUD Design op de website van MisterDesign.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *