wonen in de toekomst

Wonen in de toekomst

De manier van wonen is de afgelopen jaren heel erg veranderd. Vroeger trouwde je vanuit huis en ging je met je nieuwe partner naar een huisje waar je samen een gezin ging starten. Meestal stond je al lang ingeschreven bij een woonbouwvereniging dus startte je in een leuke eengezinswoning. Die waren er toen nog in overvloed. Ging je niet huren dan kocht je een klein huisje en met de jaren ging je steeds groter wonen. Door de overwaarde van je woning was dat toen nog mogelijk.

Tegenwoordig blijven we langer thuis wonen. Dat heeft met een heleboel redenen te maken. Allereerst natuurlijk dat we het voor onze kinderen te aantrekkelijk maken om lekker bij paps en mams te blijven. Daarnaast beginnen we later aan een vaste relatie en kinderen maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de woningmarkt.

Het aantal huurwoningen is drastisch verminderd. De verhouding tussen koop – en huurwoningen is totaal zoek. Wil je een huurwoning dan moet je echt voor een hele lange periode ingeschreven staan en dan nog mag je van geluk spreken als je in een leuke eengezinswoning terecht komt. Ook kopen is niet mogelijk dus blijven we langer thuis wonen. En op basis daarvan veranderd de woningmarkt.

Veertigplussers kiezen vaker voor een groot praktisch huis zodat de kinderen lang bij hen in kunnen blijven wonen. Of men kiest een huis waarbij er ergens achter in de tuin de mogelijkheid is voor een kleine extra slaapgelegenheid. Dit is niet alleen toepasbaar bij de kinderen maar ook als opa en oma niet meer voor hun zelf kunnen zorgen worden deze vaker in huis genomen. Een 2e woning bij de eigen woning is dan ideaal.

Zien we bij deze groep juist dat ze groter gaan wonen, bij de starters zien we juist dat ze kiezen voor een kleinere oplossing: een Tiny House. Deze huisjes zijn klein maar de ruimte wordt optimaal benut. Er worden allemaal handigheidjes gebruikt om het aantal m2 optimaal te nutten. Steeds meer gemeentes bieden de mogelijkheid om deze huisjes te kunnen plaatsen.

Een ding blijkt in al die jaren gelijk. Want hoe groot of klein we ook wonen, sfeer blijft voorop staan. De landelijke en klassieke stijl is al jaren erg populair. Ook de industriƫle stijl blijft aanhouden. Zoals ook te zien is bij de industriele kasten van kokenenwonen.nl .

Hoe we ook gaan wonen in de toekomst, we blijven altijd op zoek naar een plek waar we ons thuis voelen. En daarvoor zijn m2 niet belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *