Trends voor de badkamer 2019

Elke jaar heeft zijn eigen trends en dat geld voor elke ruimte. In deze blog vertel ik je de trends voor de badkamer.

1. Stoere douchewanden

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van douchewanden. Vroeger hadden veel douche geen deur. Men werkt veelal met een douchegordijn. Afschuwelijk want deze plakte tegen je lijf en met de tijd ging het gordijn enorm schimmelen.
Al snel kwam men met een douche wand of een douche deur.

Tegenwoordig gaan we nog verder. Dit komt natuurlijk ook omdat de vorm waarin we douchen is veranderd. De douche is niet meer een logisch plek om je even snel op te knappen. We willen genieten van dat moment. De douche wordt onze eigen relaxplek dus hebben we meer ruimte nodig. Men kiest tegenwoordig al snel voor een inloopdouche. En als douchewand kan je hiervoor zelf kiezen voor een deur met zwart stalen frame. Zo krijgt je douche een stoer uiterlijk.

Luxe badkamer

2. Gekleurde kranen

Wil je iets anders dan de standaard zilveren kraan dan zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden. De trend voor 2019 blijft de zwarte kraan. Zeker omdat deze mooi te combineren is met zwarte accessoires en die al eerder genoemde stoere zwarte douchewand.
Is zwart niet je kleur dan kan je ook kiezen voor koper.

3. Design

De wit/zwarte douche is echt uit. We mogen knallen in de badkamer. Dat kunnen we doen met kleur maar in 2019 zullen we veel design zijn. Tegels met een print, meubels en radiotoren met een felle kleur. De badkamer is geen ondergeschoven kindje meer. Hij hoort bij het huis en mag daarom met veel liefde en stijl worden ingericht.

4 Gemak

Omdat we steeds langer doorbrengen in de badkamer moet deze wel van alle gemakken voorzien zijn. Zo is het helemaal in om boxen in je plafond te laten monteren zodat je ook in je badkamer van muziek kan genieten. En niet alleen op dat vlak verwachten we gemak. We verwachten ook dat de badkamer stoom vrij blijft. Hoe langer we douchen hoe meer stoom er zich in de badkamer ontwikkelt. In de oudere badkamers blijft de stoom hangen wat slecht is voor je gezondheid maar ook voor de badkamer zelf. Kies dus voor de beste ventilatiesystemen om je badkamer droog en goed leefbaar te houden.

Ga je dit jaar een nieuw badkamer aanleggen kijk dan goed welke trend bij jou passen. Een badkamer is een investering die je 1x in de 10 a 20 jaar doet. Zorg er voor dat je je investering goed besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *