Trampoline

Wil je kind op een trampoline spelen? Volg deze tips om veilig te blijven

Het staat buiten kijf dat trampolinespringen niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen een erg leuke bezigheid is. Daarom zijn er veel keuzes in soorten, vormen en maten trampolines waaruit je kunt kiezen. Een daarvan is de inground trampoline van Etan. Inground trampolines worden meestal gekozen omdat ze veiliger en gemakkelijker te gebruiken zijn door alle mensen. Hoewel de installatie best lastig is omdat je eerst de grond moet omgraven, is dit type trampoline moderner en geschikter voor gebruik als privé speeltuin of als openbare voorziening. Aangezien trampoline spelen zo leuk is, is het geen verrassing dat je kind ook geïnteresseerd zal zijn in trampolines. Het kan zijn dat je bang bent dat je kind zal vallen of gewond zal raken. Daarom moet je enkele van deze tips toepassen om je kind veilig te houden tijdens het spelen op de trampoline.

Koop een trampoline die geschikt is voor kinderen

Er zijn verschillende tips zodat je kind veiliger op de trampoline kan spelen. Ten eerste moet je een goede trampoline bestellen die geschikt is voor je kind. Het kan worden bepaald door de kwaliteit, vorm, maat en type trampoline. In dit geval is de inground trampoline meer geschikt voor kinderen omdat hij niet te hoog is. Je kind kan ook gemakkelijk op de trampoline komen er weer af komen. Als je kind valt, zal het niet te veel pijn doen omdat de ingegraven trampoline lager is dan de rechtopstaande trampoline. Daarnaast moet je een trampoline maar voor één kind gebruiken, omdat kinderen de richting en kracht van hun sprongen niet kunnen controleren en dus overal kunnen vallen. Als er twee of meer mensen op een trampoline staan, kan het zijn dat ze met elkaar in botsing komen.

Begeleid je kind tijdens het spelen op de trampoline

De tweede tip is om je kind altijd te begeleiden bij het spelen op de trampoline. Als je samen met je kind op de trampoline gaat spelen, kun je duidelijk uitleggen wat het wel en niet kan. Je kunt je kind bijvoorbeeld verbieden te rollen of andere gevaarlijke bewegingen te maken. Je kunt ook kijken of je kind in een verkeerde houding springt of landt en gewond raakt. Als dat gebeurt, kun je direct helpen.

Neem een pauze na 15 minuten trampoline spelen

Kinderen zijn actiever dan volwassenen.  Als je hun bewegingen niet beperkt, zullen ze niet stoppen totdat ze echt moe zijn. Wanneer je kind zich al moe voelt, is het tijd om ze te laten rusten. Anders kunnen er ongewenste dingen gebeuren.

Foto van Elisa Kennemer on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *