gescheiden afvalbakken

Soorten gescheiden afvalbakken: welke past het beste bij jou?

Afval scheiden wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Er wordt meer en meer afval gescheiden en dit betekent dat we ook meer prullenbakken moeten hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele handige afvalbakken die het afval scheiden een stuk makkelijker maken. 4 in 1 prullenbakken scheiden bijvoorbeeld gft, restafval, bekers en plastic van elkaar. Maar ook de 3 in 1 en 2 in 1 afvalbakken bieden een goeie mogelijkheid om afval te scheiden. Welke afvalbak past bij jouw situatie?

4 in 1 afval scheiden 

Als je je afval optimaal wil scheiden, kies je het beste voor een afval scheiden systeem met vier prullenbakken. Deze afvalbakken scheiden meestal gft, restafval, bekers en plastic van elkaar. Iedere opening in de prullenbak heeft een eigen afvalemmer voor de afvalscheiding, zodat je optimaal afval in je prullenbak kunt scheiden. 

3 in 1 afval scheiden 

Vind je vier gescheiden bakken net iets teveel? Ook met een drie in één afvalbak kun je afval goed scheiden. Een prullenbak 3 in 1 is mogelijk een goede optie voor jouw bedrijf. Bij deze afvalbakken kun je zelf kiezen hoe je je afval gaat scheiden. Er worden stickers bijgeleverd van restafval, kunststof, organisch, papier en pmd. Zo kun je helemaal zelf jouw afval scheiden systeem inrichten. 

2 in 1 afval scheiden 

Als je niet of nauwelijks te maken krijgt met het scheiden van afval of je vindt de prullenbakken met drie of vier vakken te groot, bestaan er ook twee in één prullenbakken. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende modellen. De ene scheidt bijvoorbeeld bekers en gft-afval van elkaar, terwijl een ander model juist kunststof en restafval uit elkaar houdt. 

Kies zelf welk afval je scheidt 

Als je je afval wilt scheiden kun je kiezen voor verschillende systemen. Bij Lune kun je kiezen voor een afval scheiden systeem met twee, drie of vier prullenbakken. Je kiest dus helemaal zelf voor een afval scheiden systeem dat bij jouw bedrijf past. Bovendien kies je zelf hoe je je afvalbakken gaat scheiden dankzij het meegeleverde stickervel met restafval, kunststof, organisch, papier en pmd. Daarbij komt dat deze afvalemmers voor afvalscheiding voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn. 

Foto van Nareeta Martin on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.