Wellness gevoel in je eigen badkamer

De badkamer is een plaats waar veel mensen zich graag even terugtrekken. Rustig alle drukte van de afgelopen dag van je afspoelen onder een frisse douche of languit relaxen in een warm bad. Maak nu van je eigen badkamer een echte ontspanningsruimte.

Op zoek naar inspiratie

De badkamer van nu is trendy en chic en laat je ontspannen wanneer jij dat wil. Badkamer inspiratie van Baden+ biedt je een groot scala aan ideeën om ook jouw badkamer om te bouwen tot een wellnessruimte. Zelfs als jouw badkamer thuis niet zo ruim is kun je deze toch omtoveren tot jouw eigen luxe spa. Naast mooie badkamermeubels zoals een inloop douche een fijne badkuip of een handig badkamerkastje creëer je met de volgende tips een heerlijk ontspannend wellness gevoel gewoon thuis.

Spiegels om de ruimte optisch te vergroten

Wanneer je een kleine badkamer hebt is het handig om genoeg spiegels te gebruiken. Door het spiegeleffect lijkt de badkamer direct een stuk ruimer. Een douchedeur voorzien van melkglas geeft een veel ruimtelijker effect. Kies ook voor een strakke look om je badkamer optisch groter te laten lijken. Een gelijkvloerse of lage douchebak of een inloopdouche helpen hierbij. Wil je liever badderen? Dan is er een ruime keuze aan verschillende baden te verkrijgen, ook voor kleine badkamers zijn er voldoende opties.

Badkamer accessoires

Accessoires kunnen je badkamer een hele andere look geven. Wanneer je een wellness gevoel in je eigen badkamer wil creëren zijn er vele accessoires die daaraan bij kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk zachte badhanddoeken en een warme badjas aan een stijlvol haakje. Voor het creëren van extra sfeer en romantiek mogen geurkaarsen in de badkamer uiteraard niet ontbreken. Daarnaast kun je met planten je badkamer een natuurlijke touch geven. Planten houden de ruimte fris en fleurig en door de vochtigheidsgraad gaat de badkamer ook nog eens heerlijk ruiken. Kies voor bijvoorbeeld een orchidee, varens, aloë of een sanseveria. 

Gedimde sfeerverlichting voor in de badkamer

Ook wanneer je veelvuldig gebruik maakt van geurkaarsjes is goede verlichting op je badkamer geen overbodige luxe. Wanneer je in de spiegel kijkt wil je natuurlijk wel goed licht hebben, om je make-up aan te kunnen brengen en je haar goed te doen. Maar wanneer je geniet van een ontspannen badsessie is dat scherpe licht niet noodzakelijk. Badkamerverlichting die je kunt dimmen is dus ideaal.

Sunshower biedt helende werking voor lichaam en geest

Wanneer je kiest voor een nieuwe douche in jouw badkamer, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de vele voordelen die een sunshower biedt. Dit apparaat zorgt ervoor dat het zonnetje altijd schijnt in jouw wellness. Tijdens het douchen zorgt de sunshower voor infrarood licht. Dat zie je niet maar ga je zeker voelen. Het is te vergelijken met een heerlijk zonnetje dat op het raam van de badkamer schijnt. Infrarood licht zorgt voor ontspanning van je spieren, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn. De luxe versies van de sunshower bieden je zelfs een veilige en lage dosis UV licht. Dit licht zorgt voor extra aanmaak van vitamine D en geeft je een hogere weerstand. Bovendien zorgt UV licht voor een mooie gezonde teint. Door de vele verschillende soorten sunshowers is er altijd één die in jouw badkamer past. 

Ook zin om thuis het wellness gevoel te ervaren? Met deze tips kan je aan de slag om je badkamer helemaal zen te maken. Richt de badkamer in als een luxe wellness en ervaar zelf de vele voordelen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Baden+

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *