Vergroot je buitengeluk met een terrasoverkapping

De tijd van buitenleven komt er weer aan. De temperaturen stijgen gestaag en na zo’n lange winterperiode zijn we bijna niet te houden! Maar het zomermoment voelt ook vaak zo kort aan. De lente en de herfst zijn meestal te fris om in de tuin te kunnen genieten. Met een terrasoverkapping vergroot je jouw buitengeluk.    

Hoe heerlijk het buitenleven is weten we allemaal. Koffie op het terras, kinderen in een buitenbadje, parasol uit en ‘s avonds de barbeque aan. Het geeft je vaak een puur gevoel van rijkdom en vrijheid. Dat gevoel wordt mede veroorzaakt, doordat je zo gemakkelijk in en uit je huis kan lopen. Je leefomgeving wordt natuurlijk ook ineens een stuk groter. 

Maar we weten ook allemaal dat de lol wel eens van korte duur kan zijn. De temperatuur is nog aan de lage kant, de wind steekt op of die vervelende regenbuien zorgen er voor dat we toch weer naar binnen moeten.

Tuinoverkapping

Toch kan je zorgen dat je veel eerder en ook veel langer kan genieten van het buitenleven. 

Zorg voor beschutting tegen de kou en de regen door jezelf een dak boven je hoofd te geven. Doordat je nu een waterdichte zitplaats hebt, kan je investeren in mooi tuinmeubilair, zoals een heerlijke loungebank of schommelstoel. De kussens hoeven bij een regenbui nooit meer met de nodige haast naar binnen!  

De meeste mensen hebben een terras, wat direct aansluit op de buitengevel, zodat als je de deur uitloopt, je meteen op het terras kan gaan zitten. Met een terrasoverkapping vergroot je eigenlijk je woning in de tuin. De overkapping monteer je aan de buitengevel en steunt op pilaren aan het einde van je terras.  

Heb je een ander stukje tuin op het oog, dan kan je daar ook een mooie tuinoverkapping plaatsen. Creëer een overkapping aan het einde van de tuin of naast de schuur en je hebt eigenlijk een hele nieuwe ruimte ontworpen, die je een andere blik geeft op je eigen woning.  

Natuurlijk is een overkapping naar eigen smaak aan te passen, zodat jij nog meer van het buitenleven kan genieten. Laat verlichting integreren in de constructie, of zorg voor nog meer comfort door er een terrasverwarmer bij te installeren. Wil je echt beschut zitten kan je zelfs een glazen schuifdeur installeren.

Maak van je aanbouw een serre

Sluit je de terrasoverkapping aan alle zijden af met een glazen schuifwand dan heb je er ineens het hele jaar door een serre bij! Een heerlijke extra tuinkamer, waar je het hele jaar door kan genieten van het daglicht wat door je glazen kamer stroomt. Met een serre aanbouw maak je de winterperiode een stuk lichter en bij de eerste zonnestralen zet jij de glazen schuifdeur naar de zomer weer wagenwijd open.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.