coating vloer

Welke vloer past het best bij mij?

Het aanbod aan vloeren is tegenwoordig reuze. Vroeger hadden vloerbedekking en de houten vloer maar er is veel meer bijgekomen. Denk aan de gietvloer, de PVC vloer enz. Maar welke vloer kies je nu? Wat past bij jou?

Vloer uitkiezen

Bij het kiezen van de vloer dienen we met meerdere dingen rekening te houden. Natuurlijk hou je erg rekening met de stijl van je interieur maar bij het kiezen van je vloer spelen nog een aantal andere aspecten.

Denk daarbij aan onderhoud maar ook aan veiligheid. Zeker nu we steeds langer thuis wonen is het van belang dat we gaan voor een vloer die ongevallen in huis voorkomt. Vloeren zoals een coatingvloer of pvcvloer zijn ideaal voor de oudere onder ons, mede door zijn gladde oppervlakte.

Er zijn ook nog andere vloeren met een glad oppervlakte maar deze kunnen gevaarlijk zijn. Een natuurstenen vloer is prachtig maar kan snel glad worden waardoor er glijpartijen kunnen ontstaan.

Onderhoud

Ook onderhoud speelt mee bij de keuze van je vloer. Want een houten vloer is mooi maar vergt veel onderhoud. Een echte houten vloer kan namelijk slijten en dat betekend dat 1 keer in de zoveel tijd de vloer opnieuw gelakt of met was bewerkt moet worden. Om dit te doen moeten alle meubelen uit de betreffende ruimte wat dus erg veel tijd kost.

Bij andere vloeren zoals de coatingvloer heb je dat niet. Deze vloer is ideaal in onderhoud en makkelijk schoon te maken. Daarbij is een coatingvloer heel erg geschrikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. En is heel veel kleurtinten toe te passen waardoor hij past bij elke interieurstijl.

Houdt bij het kiezen van je vloer dus niet alleen rekening met de interieur. Kijk ook naar de veiligheid en het onderhoud. Hoe beter je hier rekening mee houdt, hoe langer je van je vloer kan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *