ronde zitbank

Denk ook eens aan ronde zitbanken voor thuis

We kennen ze allemaal wel, de ronde – eventueel gecapitonneerde – zitbanken die we in restaurants en hotels tegenkomen. En daar staan ze ook fantastisch. Dan komt het toch niet bij je op dat je dat thuis misschien ook wel kwijt zou kunnen? Want wat zijn de mogelijkheden eigenlijk?

Heel eerlijk denken we als consument niet vaak aan ronde zitbanken. We willen nog wel eens aan een ronde eettafel denken, maar een ronde bank? Nee, dat zit niet in ons systeem. En jazeker ook ik denk in eerste instantie eerder in rechte lijnen qua banken, tot ik de site van Meubelmaatwerk Company tegenkwam. En ik dacht meteen dat dit weer een geschikt onderwerp zou zijn voor een nieuwe blog.

  • Een ronde NIS of RONDE MUUR

Dit is waarschijnlijk de eerste invulling waar we met zijn allen nog wel aan denken; je hebt een ronde wand in de kamer of keuken, een binnenmuur, of juist een ronde glazen pui. Prachtig uitzicht op de tuin, maar….wat moet je nu toch neerzetten qua tafel en stoelen. Een mooie ronde tafel ligt uiteraard erg voor de hand. En als vanzelf bedenken we daar dan losse eetkamerstoelen bij. Maar denk ook eens aan een ronde zitbank op maat, precies passend in de ronding van jouw huis. Dat vergt maatwerk maar daar daar zijn oplossingen voor. 

Ik had in een van mijn laatste projecten een ronde binnenmuur, zoals in het middelste plaatje hierboven. Ik had als een mogelijke oplossing een wandmeubel op maat rondom de ronde muur bedacht, maar een maatwerk zitbank? Nee, dat had was ook niet bij me opgekomen.

  • Een rond bank in een rechthoekige nis

Wat ik zelf vooraf minder logisch vond, was het idee van een ronde zitbank in een rechte hoek. Maar toen ik onderstaande plaatjes tegenkwam vond ik het juist heel passend. Dus ook als professioneel ontwerper blijf je leren en bijstellen. Zeker het plaatje rechts vind ik erg verrassend: een ronde bankzit in een rechthoekige ruimte. De ruimte wordt zo maximaal gebruikt. Met rechte hoeken zit je helemaal niet lekker in een hoek. Dat probleem heb je niet in een ronde zit. Iedereen zit meteen goed.

En de bank kan dus helemaal op maat worden gemaakt. Qua maat maar ook qua uitstraling: kies je voor stof, leer, glad of gecapitonneerd? Dit zijn allemaal opties.

  • gewoon vrijstaand in de ruimte

Een derde mogelijkheid waar ik zelf ook niet snel aan zou denken is een ronde bank die vrij staat in de ruimte. Toen ik de foto’s voor het eerst zag bedacht ik ineens dat dat inderdaad goed mogelijk is. Stel dat je grote ruimtes hebt, dan kan een enkele bank mooi staan als een object. Maak je de rugleuning wat hoger – het blijft maatwerk – dan krijg je ook meer een scheiding van de ruimte die er achter ligt. Dat kan heel verrassend werken. Maar de ronde bank kan uiteraard ook perfect in de zithoek staan. Dit doorbreekt het hoekige van de ruimte. De houten boomstamtafel in het rechtse plaatje staat er prachtig bij.

Groetjes en tot de volgende blog

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52  [email protected]
Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond
www.puurbinnen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *