Tuinhuisje in de achtertuin plaatsen: dit moet je weten

Wie wilt er nou geen tuinhuisje in de achtertuin? Het is niet alleen functioneel, maar heeft ook een decoratieve waarde. Je kunt het gebruiken als opbergruimte voor tuingereedschap en fietsen of er juist een gezellig zitje bij maken. Staat er ondanks de vele voordelen nog geen tuinhuis achter jouw woning? Dan wordt het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. In het onderstaande artikel lees je allerlei belangrijke informatie voor het kopen en plaatsen van een nieuw tuinhuisje.

Hoe maak ik een tuinhuisje?

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw nieuwe tuinhuisje, is het belangrijk dat het van hoge kwaliteit is én op de juiste manier gemonteerd wordt. Je kunt als hobbyklusser zelf aan de slag gaan met houten planken, maar dit geeft vaak niet het beste resultaat. Het is veel beter (en zelfs goedkoper) om een geprefabriceerde kit aan te schaffen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende houten tuinhuizen van Tuin Huis Winkel. Deze gespecialiseerde vakhandelaar verkoopt producten van premium kwaliteit. Omdat het bedrijf de bescherming van de natuur erg belangrijk vindt, is het hout voor de producten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Bij Tuin Huis Winkel kun je ook terecht voor een overkapping, veranda, schuur of andere hoogwaardige (houten) producten voor een aangenaam buitenleven.

Hoe maak ik een fundering voor tuinhuisje?

Welk type fundering het beste is, is onder andere afhankelijk van de bouwgrond en het formaat/gewicht van het tuinhuis. De drie meest gebruikte varianten zijn: strokenfundering, puntfundering en het gebruik van fundering plaat. Laat je bij twijfel goed informeren en laat ook de aanleg van de fundering bij voorkeur over aan een ervaren specialist. Zo ben je verzekerd van een goed resultaat.

Hoe hoog mag een tuinhuisje zijn?

In de meeste gevallen heb je voor het bouwen van een tuinhuisje geen vergunning nodig. Het is hierbij wel belangrijk dat je rekening houdt met de voorwaarden voor de maximale afmetingen. De regel voor de maximale hoogte van een tuinhuis is als volgt: een tuinhuisje dat binnen 4 meter van de woning staat, mag niet hoger zijn dan 30 centimeter boven de grens van de eerste verdieping. Een tuinhuisje dat verder dan 4 meter van de woning staat, mag maximaal 3 meter hoog zijn – mits er rekening wordt gehouden met de buren. Kijk dus ook naar de afstand tot de schutting. We raden aan om je van tevoren goed te verdiepen in de voorwaarden en dit toe te passen op jouw situatie.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *