groen vloerkleed

Welk effect heeft een groen vloerkleed op je interieur?

Vloerkleden zijn in allerlei verschillende vormen, maten, kleuren en patronen te koop. Maar wat voor een effect heeft bijvoorbeeld een groen vloerkleed op je interieur? Lees snel verder om hier meer over te weten te komen!

Verschillende kleuren vloerkleden zoals een groen vloerkleed in je woning

Door af te wisselen en te spelen met verschillende soorten vloerkleden kun je een hoop veranderen aan de uitstraling van je inrichting. Het makkelijkst is natuurlijk om een vloerkleed te zoeken dat aansluit bij andere kleuren die je in je interieur hebt gebruikt. Dit kan er echter wel snel voor zorgen dat je interieur aanvoelt als een homogeen geheel zonder afwisseling, zeker wanneer je donkere en grote vloerkleden gebruikt. Het kan daarom juist ook een goed idee zijn om aan de hand van een vloerkleed wat contrast binnen je interieur te creëren! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een donker vloerkleed in een verder lichte woonkamer. Let er in dat geval wel op dat grote donkere vlakken je kamer snel kleiner doen laten lijken. 

Verschillende formaten vloerkleden in je woning gebruiken

Ook kun je een hoop afwisselen met verschillende formaten vloerkleden. Veel mensen kiezen ervoor om in hun woonkamer, meestal in de zithoek, een groot effen vloerkleed neer te leggen. Het kan juist ook leuk zijn om te experimenteren met een aantal kleinere vloerkleden, waardoor je wat meer met verschillende patronen en kleuren kunt gaan spelen. Kleinere vloerkleden kunnen ook een goede uitkomst zijn in bijvoorbeeld de slaapkamer, aangezien het behoorlijk zonde is als een groot gedeelte van het kleed onder het bed ligt. Hier verzamelt dan bovendien al snel een hoop stof en andere viezigheid! 

Patronen uitzoeken bij een vloerkleed van flycarpets

Een laatste eigenschap van vloerkleden waar je veel mee kunt variëren is het patroon van een vloerkleed van flycarpets. De meeste mensen kiezen voor een simpel effen vloerkleed, maar hiermee laat je een hoop kansen liggen. Een vloerkleed met een patroon hoeft namelijk niet gelijk een heel heftig patroon te hebben met allerlei verschillende kleuren: een simpel patroon met verschillende tinten groen kan echter wel nét voor die extra toevoeging zorgen die je woonkamer nodig heeft. Doordat er allerlei verschillende patronen in veel verschillende kleuren te verkrijgen zijn kan je ook hier haast eindeloos gaan experimenteren. Neem snel een kijkje naar de verschillende mogelijkheden als je op zoek bent naar een leuk vloerkleed voor in je woning!

Foto van Toa Heftiba op Unsplash

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *