Wekelijks schoonmaak tafereel

Wat is jouw vaste schoonmaakdag? Bij ons is dit de vrijdag. Op de een of andere manier is dit voor ons de ideale dag. De weekenden zitten meestal vol met sportactiviteiten en een bijkomend voordeel van de vrijdag is dat je er gevoelsmatig de week mee afsluit en tegelijkertijd met een schoon gevoel de volgende week weer aan kan. 

Op vrijdag trekken mijn man en ik door het huis om de week van ons af te stoffen. We hebben de taken meestal goed verdeeld, want mijn man vindt het heerlijk om met een koptelefoon op de begane grond aan te pakken. Ik bekommer me meestal om onze slaap- en werkzolder en de badkamer. De 1e verdieping is merendeels het domein van onze kinderen. Dat zijn snel opgroeiende pubers, die er best een zooitje van kunnen maken, maar toch hebben mijn man en ik met ze afgesproken dat zij zelf zorg moeten dragen voor een schone kamer. En ja, bij de één gaat dat beter dan bij de andere. Natuurlijk moeten we ze wel eens aansporen, maar over het algemeen is het redelijk schoon in de puberkamers. 

Huisdieren in het huishouden

Vanaf volgende maand moeten we onze schoonmaakactiviteiten misschien wat aanpassen, want wij krijgen namelijk een puppy. En natuurlijk is het er eentje van het ras wat dol is op zwemmen in modderige sloten en door het zand rollen. Daarom hebben we met de kinderen naast afspraken rond het uitlaten ook de afspraak gemaakt dat zij, naast het al bestaande afwas schema ook helpen door even de huiskamer te stofzuigen. Zo zorgen we met zijn alleen dat het minder snel vies wordt. 

Naast het stofzuigen zijn we, door de komst van de puppy, aan het kijken naar de beste stoomreiniger. Dan kunnen we de bank en vloer makkelijker en grondiger schoonmaken, want ik verwacht nog wel wat kleine ongelukjes van onze pup. 

Die stoomreiniger heeft ook de aandacht van mijn man gekregen, omdat het hem ideaal lijkt, om de badkamer mee schoon te maken. En zo ziet het er naar uit dat ik de badkamer, wat niet mijn favoriete klusje is, met de komst van een stoomreiniger aan mijn man kan overdragen.

Grote huishoudklussen

Ondanks dat we elke vrijdag door het huis trekken, hebben we weinig structuur in de grote schoonmaakklussen. Als er iets vies is, maken we het schoon. De ramen worden echt niet elke zes weken gezeemd en ook de vriezer wordt niet om de zoveel maanden ontdooid. Soms zou ik willen dat ik daar meer structuur in had, maar gelukkig heeft niemand in ons gezin er last van. Maar met de komst van een stoomreiniger zou ook daar wel eens verandering in kunnen komen, want ook bij die klussen schijnt het een enorme hulp te zijn. We zullen zien.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *