maak je eigen servetringen

Maak je eigen schitterende servetringen

Inspiratie voor een creatieve Kerst

Maak je eigen schitterende servetringen 

Zin om een middag creatief bezig te zijn? Ga dan je eigen kerstversieringen maken. Want zelfgemaakte versieringen zijn toch veel leuker! Ook super om cadeau te doen aan die lieve buurvrouw of schoonzus die altijd voor je klaar staat. Maak chique servetringen passend bij de aankleding van de kersttafel. Een pot thee op tafel, wat lekkers erbij en een kerstmuziekje op de achtergrond. Zo kom je pas echt in de kerstsfeer!

Met deze beschrijving kun je in een paar eenvoudige stappen met het juiste gereedschap je eigen feestelijke kerstdecoratie maken.

Stappenplan servetring

  1. Koop houten servetringen en een verfspuitbus voor een mooi, egaal resultaat. Breng een royale laag aan op de servetringen en laat ze drogen.
  2. Voor een mooi regelmatig zuurstokpatroon teken je met een potlood diagonale lijnen met een tussenruimte van één tot twee centimeter op de servetring. Breng met een dun kwastje embossinglijm aan op elke tweede strook, en laat de tussenruimte vrij.
  3. Strooi nu wat embossingpoeder op de stroken waarop je de lijm hebt aangebracht. Overtollig poeder kan eenvoudig worden verwijderd met een schoon kwastje.
  4. Verwarm het poeder vervolgens met de Dremel VersaTip tot het vloeibaar wordt. Zodra het poeder is afgekoeld, blijft het stevig plakken.

servetring
Creatieve tip van Dremel
Je kunt je creativiteit de vrije loop laten bij het decoreren van de servetringen. Als je glitter mooier vindt, versier de servetring dan met hotfix-steentjes met de Dremel VersaTip en de soldeertip. Deze tip verhit de lijm op de achterzijde van de steentjes tot ze stevig vastzitten op de houten ring. Creatieve brandwerkversieringen op het hout zijn een leuk alternatief voor steentjes of glitter. Gebruik hiervoor de VersaTip pyrografie accessoires.

(Dit stappenplan voor de servetring is samen met beeldmateriaal ook online te vinden op de website van Dremel.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *