vloeistofdichte vloer

Wat zijn de voordelen van een vloeistofdichte vloer?

Een nieuwe vloer voor in uw huis of bedrijfspand zorgt ervoor dat de gehele ruimte opknapt. Het is alleen geen gemakkelijke keuze, want het aanbod aan vloeren is enorm. Van tapijt tot laminaat en van gietvloeren tot pvc-tegels. We kunnen daarom best begrijpen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel gaan we daarom dieper in op een specifieke eigenschap van bepaalde vloeren: vloeistofdichtheid. Een vloeistofdichte vloer kan om verscheidene redenen interessant zijn en biedt verschillende voordelen. Lees dus snel verder, dan geven we antwoord op de vraag: ‘Wat zijn de voordelen van een vloeistofdichte vloer?’

Toepassingen

Zoals werd aangestipt zijn vloeistofdichte vloeren voor allerlei toepassingen erg handig. U vindt hieronder twee toepassingsmogelijkheden, die inspiratie bieden en u een idee geven van de manieren waarop een vloeistofdichte vloer van pas kan komen.

  • De bedrijfskeuken

Stel u heeft een groot kantoorpand waar dagelijks veel werknemers gebruik willen maken van een verzorgde lunch. Om hen allemaal goed te kunnen voorzien van smakelijk eten is er dan vaak een vrij grote lunchruimte met tafels en stoelen, grenzend aan een professioneel ingerichte keuken. In die keuken werken de koks hard om uw werknemers van een lekkere lunch te voorzien, waarna er flink moet worden schoongemaakt om de volgende dag weer met een schone keuken te kunnen werken. De allerlaatste stap is dan altijd de vloer. Met een vloeistofdichte vloer kan het keukenpersoneel simpelweg dweilen met een sopje, waarna ze de restanten met een trekker in het afvoerputje kunnen trekken. Zo zijn ze snel klaar!

  • Bedrijfsruimte waar met chemicaliën wordt gewerkt

Wanneer er in uw bedrijfsruimtes met chemicaliën wordt gewerkt is het belangrijk dat die chemicaliën niet in het grondwater terecht kunnen komen. U kunt daarvoor zorgen door een vloeistofdichte vloer aan te laten leggen. Zo weet u zeker dat u hier geen risico’s mee loopt!

Voordelen

Zoals beloofd vertellen we u graag meer over de voordelen van vloeistofdichte vloeren. Het zijn er dusdanig veel, dat we er een aantal mooie hebben uitgekozen en die hieronder presenteren.

  • Gemakkelijk schoonmaken

Omdat de vloer geen vloeistoffen doorlaat is het erg gemakkelijk om deze met vloeistof te reinigen. Het sopje kan immers nergens heen, dus u bent snel klaar!

  • Geen risico op grondvervuiling

Een vloer die geen vloeistoffen doorlaat is ook bestand tegen de meeste chemicaliën. Zolang u geen zoutzuur knoeit zal de grond dus nooit vervuild raken, erg belangrijk!

  • Morsen of knoeien is geen probleem

Wanneer de vloeistofdichte projectvloer simpelweg in reguliere kantoorruimten ligt, bieden deze het voordeel dat morsen en knoeien geen narigheid oplevert. Op tapijt is gemorste koffie al gauw een hardnekkige vlek die er met geen mogelijkheid meer uit wil, maar op een vloeistofdichte vloer bent u met één minuut klaar en is er niets meer van de vlek te zien.

Een mooie vloeistofdichte vloer

Wilt u ook een mooie vloeistofdichte vloer en genieten van de voordelen die dit biedt? Ga dan op zoek naar een materiaalsoort die u mooi vindt en laat deze snel aanleggen, u zult er geen spijt van krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *