Een badkamer financieren, kan dat zomaar?

Een gloednieuwe badkamer met een heerlijk bad, of juist een fijne regendouche, is heerlijk. Je maakt er iedere dag gebruik van en dat zal niet zo snel veranderen. Misschien wil je wel een mooie wastafel of zelfs vloerverwarming, maar een nieuwe badkamer is behoorlijk prijzig. Meestal heb je dat bedrag niet in een oude sok zitten. Je zult je nieuwe badkamer dan moeten financieren. Maar een badkamer financieren, kan dat zomaar? In principe wel, maar je moet het wel kunnen betalen. Geld lenen kost nog altijd geld, want je moet het bedrag dat je leent weer aflossen. We vertellen je daarom in deze blog meer over het financieren van een badkamer.

Een leenvorm kiezen

Geld lenen voor een badkamer kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een doorlopend krediet kiezen, je hypotheekbedrag verhogen of een persoonlijke lening afsluiten. Laat je informeren over deze mogelijkheden door een onafhankelijke expert, zodat je de optie kiest die het beste bij jou past.

De doorlooptijd van je lening

Niet alleen de leenvorm maar ook de periode die je hebt om het volledige bedrag terug te betalen zijn van belang. Hoe korter deze periode, hoe hoger het bedrag dat je per maand moet aflossen zal zijn. Gelukkig staat daar tegenover dat je ook weer eerder klaar bent met aflossen en dan van de maandelijkse kosten af bent! Maak hier een verstandige keuze in, zodat het betaalbaar blijft terwijl je de lening zo snel mogelijk terug betaald.

Wat nu als de kosten tegenvallen?

Stel je hebt een bedrag geleend om jouw badkamer mee te financieren. Je gaat enthousiast aan de slag en kiest een inrichting uit die bij jouw budget past. Misschien doe je alles zelf, maar waarschijnlijk laat je de tegels zetten en een vloerverwarming door een specialist aanleggen bijvoorbeeld. Het kan dan zomaar gebeuren dat de kosten tegen blijken te vallen, ook al heb je nog zo goed gebudgetteerd. Kies je voor de persoonlijke lening of een verhoogde hypotheek, ga dan 5% boven het bedrag zitten dat je denkt nodig te hebben. Dit kun je dan apart houden voor onvoorziene kosten. Bij een doorlopend krediet kun je dit ook makkelijk opvangen, omdat het krediet nu eenmaal doorloopt natuurlijk.

Afbetaling

Naast de eerder genoemde opties om geld te lenen, kun je je badkamer nog op een andere manier financieren. Veel bedrijven die badkamers aanbieden doen dit ook op afbetaling. Zorg dat je, wanneer je deze optie overweegt, altijd goed op het rentebedrag let. Vaak zijn de rentebedragen een stuk hoger bij een badkamer op afbetaling, dan wanneer je het bedrag op een andere manier had geleend. Je bent dan een stuk duurder uit, terwijl dat niet nodig hoeft te zijn!

Jouw droombadkamer

Voordat je gaat dromen over je spiksplinternieuwe badkamer kun je dus het beste eerst kijken wat de mogelijkheden zijn en welke kosten daarbij komen kijken. We wensen je veel succes en plezier van je nieuwe badkamer toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *