WAT KUN JE ALLEMAAL DOEN MET PANEELDEUREN?

Vanuit mijn eigen wensen of al gerealiseerde projecten kom ik vaak makkelijk tot een onderwerp voor deze blog. Deze keer gaat het over paneeldeuren en hoe je ze ANDERS kunt gebruiken dan als deur. Zelf maakte ik een bureau van een oude paneeldeur en er staan er nog 2 in de garage op mij te wachten om verbouwd te worden tot een industriële/moderne achterwand voor het bed. Maar wat heb ik nog meer gevonden via google?

  • MEUBELS VAN PANEELDEUREN

paneeldeuren

Hierboven zie je 2 voorbeelden van bankjes gemaakt van oude paneeldeuren. De afbladderende verf kan juist goed werken voor het eindresultaat. Maar je kunt het uiteraard met decoratieverf eenvoudig een versleten look geven.

  • VAN ALLES WAT

Met een beetje fantasie kun je van paneeldeuren van alles maken. Voor een winkel vind ik deze pashokjes helemaal top:

pashokje paneeldeur

Je kunt van meerdere paneeldeuren ook een roomdivider maken, of wat te denken van een hoekkastje, of als vrijstaande lamp in de ruimte?

  • BUREAU- EN TAFELBLADEN

Zelf wist ik dat ik een bureaublad wilde maken van mijn oude paneeldeur. Ik haalde al het hang- en sluitwerk er af, schuurde hem op en verfde hem fris wit. In de tussentijd had ik al een glasplaat op maat besteld met geslepen randen. 2 metalen kastjes eronder en klaar was kees. Je kunt hier ook schragen voor gebruiken. Maar je kunt ook gaan voor een salontafel op bijv. grote ronde wielen. En het middelste plaatje laat zien dat je ook kunt kiezen voor glazen platen in de maat van de dieper gelegen panelen waardoor je ook een egaal vlak krijgt.

tafel paneeldeur

  • PANEELDEUR VOOR AAN DE WAND

Al zoekend op pinterest kwam ik verschillende toepassingen tegen van een paneeldeur, allemaal gerelateerd aan de muur. Zo kun je van een paneeldeur een handdoekenrek maken, een krijtbord, een fotolijst, een weekplanner of een spiegel/kapstok voor in de gang.

  • LEUKE LINKS

Ik heb veel ideeën gevonden op de volgende sites: www.pinterest.nl,  www.homebnc.com, www.styleguide.com , www.oudepaneeldeur.nl en www.paulsteigerhout.nl

 

 

Tot in aug!

MARIE-JOSE SCHREIBERS

06 41 78 93 52  info@puurbinnen.nl

Bezoekadres:   Sonseweg 39  5681 BH  Best
Postadres:        Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond

www.puurbinnen.nl

       

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *