Style je trap met een unieke trapleuning

Dit weekend gaan we in onze huiskamer aan de slag. Recent is de muur voorzien van spagtelputz. We gaan een muur behangen en op de andere muur komt spagtelputz. Deze wordt wit aangebracht en gaan we schilderen in een kleur die bij het behang past.

In eerste instantie wilde ik de muur strak laten stuken maar ben blij dat ik mij over heb laten halen. De wand die namelijk spagtelputz krijgt is ook de wand waaraan de trap zich bevindt.


Foto van de oude situatie

Stukwerk is dan toch kwetsbaarder met 4 kinderen.

Verven

We hebben gekozen voor een lichte kleur groen. Deze past bij de tafel, het behang en de trap. Als we daar mee klaar zijn gaan we op zoek naar een nieuwe trapleuning. Nu zit nog de oude leuning op de trap. Ik denk zelfs dat dit de leuning is die er al vanaf begin af (ergens medio 1970) op zat. Tijd dus voor iets nieuws. Zeker omdat de huidige leuningen geschilderde ronde houten leuningen zijn. Wij willen het toch iets moderner.

Maar een trapleuning kiezen is nog niet zo makkelijk. Er is namelijk een enorm aanbod. Ga je voor rechte of gebogen leuningen? Kies je losse stukken of voor een leuning uit één stuk? Of ga je nog een stapje verder en kies je voor een trapleuning waarin verlichting is verwerkt.

Trapleuning kiezen

Persoonlijk vind ik een strakke rechthoekige erg mooi maar ik twijfel of dat wel lekker loopt. Want het moet er niet alleen mooi uit zien het moet ook praktisch zijn. Ook degene met verlichting vind ik erg mooi en praktisch. Daar komt dan wel weer als moeilijkheid bij kijken dat er in de beurt een stroompunt moet zijn. En het liefst werk je de aansluiting weg. In ons huis met dikke betonnen muren gaat dat niet lukken. Wel erg jammer want wij hebben een open trap en de verlichting had zeker sfeer aan de woonkamer toegevoegd.

Voor nu doen we het even zonder. We gaan eerst bij een echte expert eens testen wat goed bij ons en de trap past.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *