cementdekvloer

Wat kost een cementdekvloer?

Ga je aan de slag met een verbouwing of bouw je een nieuwe woning? Dan is de kans groot dat je op een gegeven moment in een ruimte een cementdekvloer wilt laten plaatsen. Om een goede vloer zoals laminaat te kunnen leggen, is het belangrijk dat de ondervloer egaal is. Bij nieuwbouwwoningen wordt dat steeds vaker gedaan aan de hand van een cementdekvloer. Ook bij een oneffenheid in de huidige vloer kun je kiezen voor een cementdekvloer als je gaat verbouwen. Zo’n vloer kun je zowel in je woning als buiten je woning laten plaatsen. Een dergelijke vloer gaat jarenlang mee en is dus de investering waard. Maar hoe groot is die investering precies?

De kosten van een cementdekvloer

Een cementdekvloer noem je ook wel een zandcementvloer. Deze naam komt voort uit het feit dat het cement met het zand wordt gemengd. Op die manier wordt de vloer snel hard en is deze goed bestendig tegen vocht. Een cementdekvloer kun je bij het laten plaatsen ervan eventueel ook meteen uit laten rusten met vloerverwarming. Dit kost uiteraard wel extra. Hoe hoog de cementdekvloer kosten zijn, hangt af van verschillende factoren: kies je voor extra isolatie, wil je de vloer na plaatsing laten opruwen en welke dikte heb je precies nodig?

Dikte van de cementdekvloer

Over het algemeen kun je een cementdekvloer al laten leggen bij een dikte vanaf 30 millimeter. Exclusief het opruwen van de vloer betaal je dan tussen de 20 en 25 euro per vierkante meter. In principe kun je bij het opruwen van de vloer tussen de 10 en 15 euro bij de prijs op rekenen. Dat betekent dat je dan tussen de 30 en 35 euro per vierkante meter betaalt voor de vloer.

Hier geldt: hoe dikker de vloer, hoe hoger de prijs. Kies je voor een vloer die een centimeter dik is, dan betaal je tussen de 40 en 45 euro per vierkante meter, zonder opruwen. Kies je ervoor om de vloer ook te laten opruwen, dan betaal je tussen de 55 en 60 euro per vierkante meter.

Isolatie

Als je er toch al voor kiest om een cementdekvloer te laten plaatsen, is het verstandig om ook meteen te overwegen om isolatie of vloerverwarming te laten plaatsen. Vaak is het dan mogelijk om wat korting te bedingen, zodat je uiteindelijk goedkoper uit bent.

De goedkoopste optie?

Wil je een cementdekvloer zo goedkoop mogelijk aanbrengen? Dan kun je dit ook zelf doen. Je moet daarvoor wel voldoende ervaring hebben en bovendien moet het snel en goed gebeuren. De cementdekvloer moet egaal en waterpas zijn; dit is het lastigste aspect. Daarom raden we altijd aan dit te laten doen door een ervaren vakman.

Foto door Life Of Pix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *