Wat is een ergonomische bureaustoel?

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Op de werkvloer maar ook thuis worden vaak de termen zoals ergonomie en ergonomisch gebruikt maar wat bedoelen we daar precies mee? Wat is een ergonomische bureaustoel of een ergonomische werktafel?

Een ergonomische bureaustoel is een handig en noodzakelijk onderdeel van een werkplek. Zeker werkplekken waarbij de werknemer veel uren op de bureaustoel zal zitten. Denk bijvoorbeeld aan kantoorbanen, call-centers en vergaderzalen.

Een ergonomische bureaustoel kan helemaal worden afgesteld op het lichaam van de werknemer. Een verkeerde zithouding tijdens het werken is de oorzaak van veel rugklachten en nekklachten. Om dit te voorkomen moet je dus goed opletten hoe je aan een werkplek zit.

ergonomische bureaustoel voorbeelden

bureaustoel

 

De functies van een ergonomische bureaustoel

Wat moet er allemaal in te stellen zijn aan een ergonomische bureaustoel? De stoel moet qua zithoogte te verstellen zijn. De juiste zithoogte is wanneer je knieën een hoek van 90 graden maken als de voeten op de grond staan. Daarnaast is de zitdiepte van belang. Als de zitting te diep is zal de werknemer onderuit zakken.

De zithoek van de ergonomische bureaustoel moet verstelbaar zijn. Dit betekend dat de rugleuning zowel naar voren als naar achteren moet kunnen worden afgesteld. De hoogte van de armsteun is belangrijk zodat de armen kunnen rusten en als laatste is het belangrijk dat de bureaustoel ondersteuning biedt bij de lendenwervels. Een stoel die al deze functies heeft is bijvoorbeeld de Aergo ARBO bureaustoel.

ergonomische bureaustoel vergaderen

ergonomische-bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel als vergaderstoel

Vaak denkt men alleen aan een ergonomische bureaustoel voor werknemers aan de werkplekken zelf maar het kan ook vaak voorkomen dat werknemers urenlang zitten te vergaderen. Ook dan is het belangrijk dat men goed zit en dus ook beter kan concentreren.

Werknemers die niet goed zitten zullen op den duur last krijgen van rug en nekklachten waardoor ze ook weer minder effectief werken. Een ergonomische bureaustoel is dus van wezenlijk belang in een werk situatie. Op deze manier blijven werknemers goed presteren en blijven ze actief en opgewekt.

Kijk voor meer informatie over ergonomische bureaustoelen en voorbeelden op www.bureaustoelexpert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *