kastanjes vaas

Creatief met kastanjes

Creatief met kastanjes

De natuur geeft ons weer veel materialen deze maanden. Naast dat het enorm leuk is om er op uit te trekken (mits het natuurlijk een beetje redelijk weer is), vindt je de mooiste schatten in de natuur…bladeren, takken, eikeltjes, dennenappels en….kastanjes!

Vorig jaar liet ik jullie zien hoe je een krans maakt van kastanjes en voor dit zelfmaakidee verwerken we de kastanjes op een iets andere manier.

Wat heb je nodig?

 • Pot van aardewerk (tuincentrum)
 • Halve piepschuim bol (hobbywinkel of tuincentrum)
 • Verf
 • Kwast
 • Mos
 • Kastanjes
 • Krammen (tuincentrum)
 • Saté prikkers
 • Schaar
 • Evt. lijmpistool
 • Evt. hamer en spijker

Het voorwerk deed ik al een dag eerder…..de aardewerken rozenpost verfde ik met krijtverf van PTMD.

Met het lijmpistool ben ik enthousiast begonnen…niet alle kastanjes bleven zitten en dan ben ik er snel klaar mee. Van vorig jaar kan ik me nog herinneren dat ik behoorlijk last van mijn handen had, doordat ik alle satéprikkers met de hand in de kastanjes drukte….dit moet toch anders kunnen, dacht ik. Met een hamer en spijker maakte ik kleine gaatjes in de kastanjes. De satéprikkers knipte ik doormidden en stak ik in het gaatje met de ‘geknipte’ kant in de kastanje.

Daarna mos met krammen vastzetten op de piepschuim bol en vervolgens eerst onder een rij maken van kastanjes. Zo kun je de kastanjes naar boven toe vastzetten. Je kunt het potje eventueel nog versieren, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik liet hem wit, omdat ik er meerdere wil maken.

Wil je meer leuke ideeën voor de herfst opdoen? Neem dan eens een kijkje op mijn Facebookpagina: www.facebook.com/blomkjeenwenje

Eind dit jaar ga ik stoppen met het maken van DIY/ zelfmaak columns voor deze website. Vanaf april 2013 maakte ik een maandelijkse column. Vorig jaar kregen mijn man en ik een zoontje en in februari 2015 verwachten wij ons tweede kindje. Daarnaast is het druk met/ op mijn werk, studie en het maken van landelijke woonaccessoires. Ik kan bijna geen tijd meer vinden om maandelijks een column voor te bereiden en te schrijven. Ruim anderhalf jaar heb ik dit met veel plezier gedaan…gelukkig staat er genoeg inspiratie op deze website. Jullie hebben nog een paar columns van mij tegoed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *