Wat hoort niet binnen een moderne keuken?

De keuken is tegenwoordig niet meer de plek waar alleen wordt gekookt. Het is een ontmoetingsplaats voor vrienden en de hele familie. Een fijne plek om gezellig met vrienden te zitten. Wanneer je een nieuwe keuken wilt plaatsen is het fijn om wat inspiratie te krijgen. Ook wanneer je je eigen keuken ontwerpt, wil je op de hoogte zijn van de laatste trends voor moderne keukens. 

De moderne keuken
Een moderne keuken bestaat uit strakke lijnen. Vaak is apparatuur onzichtbaar weggewerkt en wordt er gekozen voor greep loze keukendeuren. De kleuren die vaak gekozen worden zijn wit, zwart of aardetinten. Er zijn natuurlijk nog een heleboel uitzonderingen, zoals een eigentijdse keuken met frisse kleuren. Maar voor welke materialen en keukenapparatuur kies je, en hoe ga je deze combineren? Laat je vooral inspireren voor een leuk ideetje voor moderne keuken!

Opgeruimde sfeer
Wat je bij een moderne keuken vaak niet ziet zijn veel spullen en apparatuur op het aanrecht. Deze zijn vaak in een keukenkast te vinden. Deze opgeruimde sfeer is al heel lang favoriet voor bijvoorbeeld de koelkast en de vaatwasser. Nu zie je steeds vaker dat ook de wasbak echt onderdeel van de keuken wordt gemaakt. Dit doen ze door de wasbak van hetzelfde materiaal te maken als het keukenblad.

Wel of geen grepen aan je keukenkast
Grepen aan je keukenkast is ook iets wat je niet snel tegen zal komen in een moderne keuken. De meeste mensen kiezen ervoor om geen grepen aan de keukenkasten te hebben of ze kiezen een keukenkast met een greeplijst. Ook wordt er vaak gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren. Deze natuurlijke materialen kan je combineren met kleurrijke accenten. Wanneer je bijvoorbeeld voor een witte keuken kiest, kan je dit combineren met houten aanrechtblad of je kunt andere houtkleurige aspecten toevoegen aan je keuken.

Kookeiland
Je zou denken dat een kookeiland niet thuishoort in de moderne keuken. Toch wordt het tegenwoordig juist steeds vaker toegevoegd als verlenging van de keuken. Je hebt door het kookeiland niet alleen extra ruimte om te koken, je kan dit gedeelte ook als bar gebruiken, om gezellig samen met vrienden of familie aan te zitten met een hapje en een drankje!

Keukenopstellingen
Moderne keukens zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende keukenopstellingen, er zijn vele soorten en maten en kleuren om je moderne keuken naar eigen smaak te maken, vind hier advies over keukenopstellingen. Moderne keukens met kookeiland geven volop plek om uitgebreid te koken en samen te komen met vrienden of familie. Een andere keuze is de moderne hoekkeuken. Met een hoekkeuken met modern design wordt de ruimte volledig gebruikt. Een strakke hoekkeuken is dan ook een goede keuze wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt. De moderne keukenstijl komt dus ook goed tot zijn recht in kleine keukens. Door de strakke lijnen en het weglaten van tierlantijntjes laat een moderne kleine keuken elke ruimte groter lijken. Wanneer je meer ruimte tot je beschikking hebt kan je denken aan een moderne u-keuken.

Foto van Murat Demircan on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *