Binnendeur kopen

Binnendeur kopen? 3 tips en tricks

Je hebt een nieuwe woning gekocht en je moet nog nieuwe deuren uitzoeken voor je hele woning. Waarschijnlijk kan je via je aannemer bij een online portaal terecht waar je diverse deuren mag uitzoeken. Maar waar moet je op letten? Welke soort deuren passen bij je woning, aan welke prijsklasse moet je denken? Allemaal zaken die we zullen behandelen in deze blog.

Tip 1: De stijl van de deuren

In een online portaal kom je vaak prachtige deuren tegen. De meest sierlijke elementen, mooi glas in lood of een prachtige kleur. Heel leuk en aardig, maar past dit wel bij de rest van je huis? Kies je hier een crème kleur deur maar zijn al je plinten en plafonds wit? Dan zal dit er niet fraai uitzien in je nieuwe woning. Ook zijn er veel soorten houten deuren. Denk hierbij aan een douglas deur of een eiken binnendeur. Deze zien er vaak prachtig uit, maar past dit wel bij de rest van je woning? Let er dus echt goed op dat je deuren passen bij de rest van je woning. Laat je dan ook van een goed advies voorzien voordat je lukraak een aantal deuren besteld.

Tip 2: Prijsklasse deuren

Wil je veel of weinig uitgeven aan nieuwe deuren? Bij het bouwen van een huis heb je waarschijnlijk genoeg kosten. Het is goed om te beseffen dat deuren ook een flinke kostenpost kunnen zijn als je niet goed oppast. Zie je een mooie deur van € 550,-? Super! Besef je je wel dat je er vaak minstens 5 nodig hebt? Dat is nogal een verschil in kosten, nietwaar? Tegenwoordig heeft een gemiddeld nieuwbouwhuis al wel 10 binnendeuren. Denk aan de wc deur, de deur van een kast en alle andere deuren? Dat tikt snel aan! Besef daarom ook goed aan welke deuren je je geld wel en juist niet wilt uitgeven. Een tussendeur mag best wat mooier en duurder zijn dan bijvoorbeeld je wc deur. Nogmaals geldt dat je je goed van advies moet laten voorzien door een deurenspecialist.

Tip 3: Weinig ruimte?

Het kan voorkomen dat je weinig ruimte hebt in een woning of dat deuren tegen elkaar openslaan. Vooral op de benedenverdieping is een schuifdeur dan een uitstekende oplossing. Bij de luxe schuifdeuren kun je deze in een muur laten verdwijnen. Hierdoor heb je een wat dikkere muur nodig. Gelukkig is er ook een alternatief: Een schuifdeur op rails tegen je muur aan. Misschien denk je wel: Rails in mijn huis? Daar zit ik niet op te wachten. Maar wist je dat deze rails er tegenwoordig juist heel trendy kunnen uitzien? Bekijk dit op de afbeelding van dit artikel!

Al met al zijn er dus veel dingen om op te letten bij het aanschaffen van binnendeuren. Misschien niet een klus waar je op zit te wachten, maar wel mega belangrijk voor je woning. Ga hier dan ook serieus voor zitten. Kom je er niet uit? Schroom dan niet om een aannemer, deurenspeciaalzaak of familielid te raadplegen die je wil helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *