Beste Draadloze Stofzuigers

De 7 Beste Draadloze Stofzuigers

Hoe kies je de juiste Draadloze stofzuiger?

Stofzuigers zijn in de loop der jaren flink veranderd, zowel qua ontwerp als qua prestaties, daarom zijn de draadloze versies tegenwoordig de meest complete en populairste. Je zult echter veel opties op de markt vinden, dus we zullen de meest verkochte modellen beschrijven.

De Dyson V8 Absolute heeft een zeer krachtige motor die hoge prestaties levert en wordt gebruikt om harde en delicate vloeren te stofzuigen, daarnaast heeft hij meerdere accessoires voor deze taak. Een andere optie is de Bosch Zoo’o ProAnimal, die in staat is dierenharen op te nemen en een sensor heeft die aangeeft wanneer het filter gereinigd moet worden.

Waarom een draadloze stofzuiger?

Het grootste voordeel van draadloze stofzuigers is de bewegingsvrijheid die ze bieden in elke ruimte. Niet alle stofzuigers leveren echter op alle gebieden dezelfde prestaties, dus je moet rekening houden met enkele specificaties voordat je deze koopt. Om de keuze gemakkelijker te maken, hebben we dit artikel geschreven om de beste draadloze stofzuiger te kopen.

Ontwerp van een draadloze stofzuiger

Bij het vergelijken van draadloze stofzuigers is het ontwerp meestal een bepalend aspect bij de keuze, omdat we bij het kopen van een draadloos model over het algemeen op zoek zijn naar bruikbaarheid en veelzijdigheid.

Zo is het mogelijk om draadloze stofzuigers te vinden die kunnen worden omgevormd tot handheld-stofzuiger, of kruimeldief, door simpelweg de motor van de basis te verwijderen. Dit zijn meestal 2-in-1 en zelfs 3-in-1-modellen, afhankelijk van het aantal accessoires dat het heeft.

Met betrekking tot ergonomie is het noodzakelijk om rekening te houden met het gewicht en het handvat van de stofzuiger, aangezien het normaal is om tussen de 30 minuten en 1 uur te besteden aan het stofzuigen van een woning. Dan wordt dus het gewicht en het comfort belangrijk en mag een stofzuiger niet te zwaar zijn en moet deze een ergonomisch handvat hebben met comfortabele ondersteuning die geen ongemak in de pols of arm veroorzaakt.

Het apparaat moet natuurlijk zo licht mogelijk zijn, wat prettig aanvoelt en het mogelijk maakt om ook boven je hoofd te kunnen stofzuigen. De meeste draadloze modellen hebben een gewicht variërend van 2 kg tot 5 kg. Het is ook belangrijk dat een draadloze stofzuiger compact is, omdat dit meer controle geeft over de bewegingen en later gemakkelijker op te bergen is.

De tank van een draadloze stofzuiger moet natuurlijk een voldoende capaciteit hebben. Deze capaciteit is afhankelijk van de hoeveelheid stof en het oppervlakte van de ruimte waar je hem wilt gebruiken. De meeste modellen hebben een capaciteit van 500 tot 650 ml.

Maximale accuduur

Als je tegelijkertijd een goede en goedkope stofzuiger wilt dan moet je speciale aandacht besteden aan de prestaties van de motor. Hiermee bedoelen we zijn accuduur en snelheid. In het geval van de accuduur kunnen we modellen vinden die 40 tot 60 minuten continu gebruik bieden voordat de batterij moet worden opgeladen. Houd er echter ook rekening mee dat als de stofzuiger 2 of meer snelheden heeft dit de accuduur flink kan beïnvloeden, afhankelijk van de geselecteerde snelheid.

Het is belangrijk om te weten dat de prestaties niet afhangen van het aantal snelheden dat een stofzuiger heeft, maar van het vermogen van elke specifieke snelheid. Daarom zijn er modellen met motoren die tussen de 4600 toeren per minuut tot 100000 toeren per minuut kunnen genereren.

Accessoires van de draadloze stofzuiger

De accessoires van een draadloze stofzuiger kunnen net zo belangrijk zijn als de kracht, omdat dit de twee belangrijkste criteria zijn, waar we onze keuze voor de beste draadloze stofzuiger vaak op baseren. De zuigmond of borstel die wordt gebruikt om het stof op te zuigen, moet compact genoeg zijn om gemakkelijk door krappe ruimtes, zoals hoeken en onder meubels, te glijden, aangezien dit meestal de gebieden zijn waar het meeste vuil zich ophoopt. Evenzo is het goed dat het een opening heeft die groot genoeg is om zowel grote als kleine deeltjes op te zuigen.

Er zijn modellen met 1 tot 6 verschillende koppen, borstels en zuigmonden om hun functionaliteit te vergroten. Als je de stofzuiger bijvoorbeeld wilt gebruiken om minuscule deeltjes op te zuigen of om delicate oppervlakken zoals computertoetsenborden, kinderspeelgoed of apparaten schoon te maken, moet het model van jouw keuze een kleine of zachte borstel hebben die tijdens het gebruik geen krassen geeft.

Zo zijn er nog meer praktische hulpstukken te vinden. Zuigmonden die tussen 180° en 360° kunnen draaien bijvoorbeeld, waarmee de stofzuiger zich aanpast aan de oppervlakken waar je besluit het te gebruiken, of het nu gladde of gestructureerde vloeren zijn, terwijl het tegelijkertijd gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot kleine ruimtes.

Over het algemeen zijn de grotere koppen bedoeld om fijn stof, haar, stoffen en andere soorten vuil te absorberen, daarom zijn ze het meest noodzakelijk voor elke draadloze stofzuiger. Je kunt ook nog functionelere modellen vinden met lange mondstukken, waarmee je ze tussen de kussens en stoelen van de auto kunt plaatsen om het meest verborgen vuil te verwijderen.

De 7 beste draadloze stofzuigers van 2022

Draadloze stofzuigers zijn hightech apparaten die gemakkelijk te gebruiken en op te bergen zijn. Daarom kiezen veel mensen voor dit type apparaat en niet voor een traditioneel apparaat met snoer. Om deze reden hebben we een lijst gemaakt met de beste draadloze stofzuigers van 2022, zodat je de meest geschikte kunt selecteren op basis van jouw behoeften.

1. Dyson V8 Absolute stofzuiger Energie-efficiëntieklasse A

Dit is een Dyson draadloze stofzuiger die meerdere accessoires bevat voor meer veelzijdigheid. Het heeft een borstelkop met directe aandrijving, met borstelharen die gemakkelijker in het tapijt kunnen dringen, zodat het ingebed vuil verwijdert met 150% meer effectiviteit en kracht. Het apparaat bevat ook een borstel met een roterende kop die tegelijkertijd fijn stof en grote deeltjes kan verwijderen, vooral bedoeld voor gebruik op harde vloeren.

De machine heeft ook een mini gemotoriseerde borstel met nylon borstelharen in de verpakking, die in staat is om haren van huisdieren en elk ander soort vuil te verwijderen, daarom beschouwen velen het als de beste draadloze stofzuiger.

Wat zijn vermogen betreft, het kan worden ingesteld tussen 28 en 115 W en integreert 15 interne cyclonen om de luchtstroom te vergroten.

Alsof dat nog niet genoeg is, biedt hij een accuduur van 40 minuten en is hij 50% stiller dan anderen in zijn soort.

2. Dyson Cyclone V10 Absolute draadloze staande stofzuiger

Dit product bevat een Dyson V10 digitale motor, die hetzelfde vermogen genereert als een model met snoer. Bovendien heeft het cycloontechnologie die deeltjes van slechts 0,3 micron opvangt, wat een opvangcapaciteit van 99,97% van het stof mogelijk maakt. Ook heeft de structuur een luchtdicht systeem om te voorkomen dat deeltjes terug de lucht in gaan.

Wat betreft de batterij, deze Dyson draadloze stofzuiger biedt een accuduur van 60 minuten, waarmee je in 1 keer het hele huis kunt stofzuigen, zonder dat je hem opnieuw moet opladen. Tevens kan het een continu en effectief energieniveau behouden, aangezien dezelfde batterij 7 cellen bevat die de werking optimaliseren. Deze draadloze stofzuiger is ontworpen om trillingen te absorberen en geluid te verminderen, zodat je je buren of andere mensen in huis niet lastigvalt.

Ook kan hij gemakkelijk worden geladen op de aan de muur bevestigde basis, waar ook accessoires kunnen worden opgeborgen voor extra gemak. 

3. Bosch BCH6ZOOO Zoo’o ProAnimal draadloze stofzuiger

Deze Bosch draadloze stofzuiger heeft een innovatieve gemotoriseerde roterende borstel, die bovendien twee soorten borstelharen integreert om dierenharen volledig op te vangen van alle soorten vloeren, inclusief tapijten en groeven. Ook biedt de lithium-ion batterij hoge prestaties. Het biedt een accuduur van 60 minuten en het is slechts nodig om het gedurende 3 uur op te laden om 80% van zijn capaciteit te leveren.

Het heeft het praktische EasyClean-systeem, waarmee je de tank kunt verwijderen om hem schoon te maken en stof te verwijderen, of je het apparaat nu wilt blijven gebruiken of wilt opbergen. In die zin biedt het ontwerp een goede flexibiliteit om te gebruiken, te laden en op te slaan zonder veel ruimte in beslag te nemen, bovendien is het een licht model dat zijn gewicht in het onderste gedeelte concentreert om geen ongemak te veroorzaken bij het vasthouden.

4. Bosch BBH32551 Flexxo Series 4 draadloze stofzuiger

Het is een 2-in-1 draadloze stofzuiger, die je op traditionele wijze kunt gebruiken of in een kruimeldief kunt veranderen, daarnaast heeft hij verschillende accessoires waarmee je het interieur van kleine ruimtes kunt stofzuigen. Een van deze accessoires is een elektrische borstel, geschikt voor gebruik op elk type vloer, met direct zichtbaar resultaat.

Het apparaat biedt een accuduur van 55 minuten en maakt opladen voor korte tijd mogelijk voor meer praktische bruikbaarheid. Wat betreft het ontwerp, het is licht en comfortabel in gebruik het kan ook op zichzelf staan ​​voor meer comfort. Hij kan tot 4600 tpm bereiken, dankzij de speciale borstel heeft de stofzuiger ook goede resultaten op tegels, parket en tapijt.

In die zin levert deze Bosch draadloze stofzuiger optimale prestaties, omdat hij het RobustAir-systeem integreert, dat een continue luchtstroom handhaaft, zelfs als de tank vol is.

5. AEG CX7-2-45AN draadloze stofzuiger

Voor veel gebruikers is dit de beste draagbare stofzuiger, omdat hij als bezem en als handapparaat werkt, waardoor het gemakkelijker wordt om meubels, hoge ruimtes, kleine ruimtes, banken en zelfs het interieur van de auto schoon te maken. Ook heeft het de Brush Roll Clean-technologie, die in staat is om de haren die in de borstel verstrikt raken te elimineren en een optimale reiniging van de ruimte te bevorderen.

Daarnaast heeft deze draadloze stofzuiger een speciaal mondstuk om dierenharen en vuil gemakkelijker op te zuigen, wat hem functioneler maakt. Het biedt ook een innovatieve functie om de structuur van het apparaat rechtop en stabiel te houden, wat erg handig is als je even iets anders tussendoor moet doen.

Voor meer praktische bruikbaarheid kan de borstel 180 graden draaien om op moeilijk bereikbare plekjes te kunnen komen en heeft moderne LED-verlichting aan de voorkant, zodat je hem in donkere omgevingen kunt gebruiken.

6. Rowenta Air force Flex 560 RH9474WO Stofzuiger

Deze Rowenta draadloze stofzuiger heeft een Delta-afzuigsysteem en 77 dB Silence-technologie, op deze manier is hij in staat om hoge prestaties te leveren met zo min mogelijk geluid om geen overlast in huis te veroorzaken. Hij biedt optimale resultaten dankzij de Air Force Extreme-technologie, die stof van de lucht kan scheiden om verlies van zuigkracht te minimaliseren.

Het bevat ook een moderne borstel met hoge snelheid, die een diepe reiniging biedt en een ultrafijn driehoekig ontwerp heeft om de krappe ruimtes in het huis, zoals hoeken, meubels en andere hoeken, te bereiken. Daarnaast is het een robuust toestel dat de tand des tijds kan doorstaan.

7. Samsung VS15T7031R1/EN – Jet 70 Turbo

Deze draadloze stofzuiger was in december 2020 als beste getest door de consumentenbond. Door zijn grote batterij kan je wel 40 minuten achter elkaar stofzuigen. Dit is wel afhankelijk van de door jouw gekozen zuigkracht.

Door middel van zijn digitale bediening kan je drie verschillende zuigstanden kiezen. Het digitale bedieningssysteem waarschuwt je ook als er iets in de buis of borstel vastzit.

Samsung heeft bij deze steelstofzuiger gekozen voor een makkelijk schoonmaaksysteem. De borstel kan met 1 klik verwijderd worden waardoor je snel de borstel kan reinigen. Het reservoir is zelfs onder de kraan af te spoelen waardoor je deze makkelijk schoon kan maken.

Hoe gebruik ik een draadloze stofzuiger?

Het gebruik van een draadloze stofzuiger is heel eenvoudig. Als je meerdere koppen hebt, selecteer je er een en plaats je deze in het onderste deel van het apparaat, meestal is er een knop om deze te plaatsen en te verwijderen. Plaats het apparaat vervolgens in een vrij gedeelte van de kamer, houd het bij de handgreep vast en druk of schuif de aan/uit-schakelaar.
Als je een model met meerdere snelheden hebt dan moet je alleen een snelheid selecteren die afhangt van het type vuil en oppervlak.

Nu hoef je alleen nog maar de ruimte schoon te maken en als je klaar bent, kun je de stofzuiger uitschakelen en in het oplaadstation plaatsen, zodat hij klaar is voor de volgende keer dat je hem nodig hebt.

Wat is beter: stofzuiger met of zonder snoer?

Beide hebben hun beperkingen en voordelen als het gaat om het schoonmaken van huizen. Het traditionele, model met snoer biedt bijvoorbeeld onbeperkte gebruikstijd, terwijl het draadloze model een specifieke gebruiksduur heeft die meestal niet langer is dan een uur. Het is echter ook zo dat 1 uur gebruik meestal wel voldoende is om een ​​huis van standaardafmetingen te stofzuigen.
Op het gebied van vermogen presteren modellen met snoer doorgaans beter, maar tegenwoordig is de technologie van lithiumbatterijen sterk verbeterd en bieden snoerloze modellen hetzelfde vermogen als een model met snoer.

Een ander voordeel van het draadloze model is de veelzijdigheid, aangezien het dankzij het compacte ontwerp stof op elk type oppervlak kan opzuigen, waardoor het een voordeel heeft ten opzichte van traditionele oppervlakken.
Als gevolg hiervan bieden draadloze modellen meer functies dan modellen met snoer, maar het is goed om jouw behoeften goed te overwegen voordat je een besluit neemt.

Hoe maak ik een Dyson draadloze stofzuiger schoon?

Over het algemeen moeten Dyson draadloze stofzuigers bepaalde zorg krijgen om hun duurzaamheid te garanderen, voornamelijk met betrekking tot het reinigen van de filters, daarom is het ook het beste om ze elke drie maanden te wassen. Je kunt deze gewoon onder de open kraan met koud water schoonmaken om al het stof te verwijderen. Zodra ze schoon zijn hang je ze te drogen en moet je wel 24 uur wachten totdat ze zijn opgedroogd, voordat je ze terug in de apparatuur plaatst.

Welke zuigkracht moet een draadloze stofzuiger hebben?

Je moet weten dat er geen gestandaardiseerd meetsysteem is om de kracht van een draadloze stofzuiger te kennen, het is zelfs niet verplicht voor fabrikanten om deze gegevens te verstrekken, omdat ze meestal niet nauwkeurig zijn. Om de effectiviteit van een apparaat om stof of andere stoffen op te zuigen te kennen, moet daarom rekening worden gehouden met andere factoren, zoals snelheden, accuduur, opening van de kop en gebruik aanbevolen door de fabrikant.

Hoe laad ik een draadloze stofzuiger op?

Over het algemeen hebben alle draadloze modellen een basis die aan de muur is bevestigd en waarmee de batterij kan worden opgeladen die in de apparatuur is geïntegreerd, hoewel er ook enkele modellen zijn die de mogelijkheid bieden om de batterij te verwijderen om afzonderlijk van het apparaat op te laden. Afhankelijk van het bereik van de stofzuiger kan hij in ongeveer 3 tot 6 uur volledig worden opgeladen.

Wat is een 2-in-1 draadloze stofzuiger?

Traditionele modellen bieden meestal het klassieke bezemontwerp dat meestal alleen wordt gebruikt om de vloer te stofzuigen. Tegenwoordig zijn draadloze modellen echter zo geëvolueerd dat sommige de mogelijkheid bieden om verticaal te worden gebruikt en ook als draagbare apparaten voor meer comfort. Stofzuigers van dit type zijn meestal high-end en hoeven alleen uit de verticale structuur te worden verwijderd en de benodigde kop voor hun werking te installeren.

Wat is de capaciteit van de tank van een draadloze stofzuiger?

Draadloze stofzuigers hebben meestal minder vuilopslagcapaciteit in vergelijking met traditionele apparatuur, omdat ze normaal gesproken worden gebruikt voor een snelle reiniging van het huis.
Daardoor ligt de inhoud van de tank meestal tussen de 500 en 650 ml, maar deze maat is meestal ook voldoende om een ​​huis efficiënt te stofzuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *