Wat hangt er in jouw interieur? 

Hoeveel dingen heb jij in je interieur die echt hangen? En dan heb ik het niet over items aan de muur maar echt items die boven de vloer hangen. Oke, in sommige gevallen mag je een lamp meetellen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een lamp tussen onder twee banken hangen. Daaronder wel een tafeltje maar het is een overduidelijk voorbeeld van een hangend object. 

Verlichting en planten

Bij hangende items denken we toch vooral aan verlichting en planten. Zo hebben wij in onze huiskamer een hele mooie olielamp hangen. Deze hangt echt los als object, geen tafel of iets er onder. Dit is een erfstuk en willen we op deze manier dan ook extra aandacht geven. 

Op onze slaapkamer hebben we planten hangen. Dat is ook iets wat we veel zien. Zeker echt plantenliefhebbers hebben niet alleen planten op de grond maar ook aan het plafond hangen. Met alle leuke oplossingen van dit moment zoals de macramé plantenhangers kan je hiermee echte eyecatchers creëren. Door ook nog eens gebruik te maken van de juiste planten zoals de pumila of de scindapsus kan je je hele kamer voorzien van hangende items. 

Hangende items hebben als voordeel dat ze de vloer vrij laten. Hierdoor creëer je een ruimtelijk effect. Hoe meer vloer je ziet hoe groter een ruimte lijkt. Reden genoeg dus om meer aan het plafond te hangen. 

Hangende accessoires

Niet alleen planten en lampen zijn leuk voor aan het plafond. Wat dacht je van een hangmat? Deze zijn niet alleen geschikt voor buiten maar ook ideaal om binnen te gebruiken. Zeker als je niet zo’n grote ruimte hebt. 

De hangmat hoeft namelijk niet permanent aanwezig te zijn zoals bijvoorbeeld een stoel of bankstel. Deze kan je niet zo maar even aan de kant zetten. Dat kan je met een hangmat wel. Deze hang je op op het moment dat je hem nodig hebt.

Stel, je hebt een kamer waar je een thuiswerkplek hebt gemaakt maar zoekt ook nog een goede plek om na het werk even lekker te ontspannen. Een hangmat heb je zo gemonteerd. Zo heb je binnen een mum van tijd een plekje waar je de waan van de dag van je af kan laten glijden, even lekker een boek kan lezen of op je tablet naar de nieuwste series kijkt. Zo heb je twee functies in 1 kamer. 

Je ontspan plekje nog comfortabeler maken? Zeker nu de kou steeds meer in huis komt? Leg een schapenvel in je hangmat. Deze neemt je warmte op en ik weet zeker dat je je mat niet meer uitkomt.

Monteer je hangmat wel aan stevige haken want je wilt niet je muur beschadigen en met je hangmat op de grond eindigen. Heb je daar geen mogelijkheid voor dan kan je ook gebruik maken van een hangmat met standaard
Door items op te hangen creëer je dus meer ruimte en geef je de kamer meteen een eyecatcher. Ben benieuwd welke items jij gaat ophangen. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *