Sfeer in huis zonder kleur

Ik geef meteen toe, niet helemaal zonder kleur. Maar wist je dat je met de tinten wit, zwart, grijs en ecru al heel veel sfeer in je huis kunt krijgen. Het heeft allemaal te maken met de juiste mix. Niet alleen wat betreft kleur maar ook wat betreft materialen.

Natuurlijke materialen

Als je start met een basis waarbij je natuurlijke materialen gebruik start je al met warmte. Want materialen zoals hout geven van zichzelf al warmte af. Een houten kast met een houtnerf brengt al sfeer. Voeg hier deuren van rotan aan toe en je zult al snel zien dat er warmte ontstaat. Dan hoeft kleur geen rol te spelen.

Neem deze kast van Join Living. Een kast die erg goed past bij de nieuwe woontrend van dit moment: Japandi. Dit is een stijl die de bekende Scandinavische woonstijl combineert met japans design waardoor er een rustig interieur ontstaat. Een interieur waar weinig met kleur gewerkt wordt. Ook hier zien we veel natuurlijke tinten zoals ecru en wit terug.

Stoffen geven sfeer

Veel mensen vinden de kleuren wit, bruin, grijs en ecru hard. Zij vinden dat door gebruik te maken van deze kleuren de kamer kil overkomt. Als je zegt dat je een zwart wit interieur hebt denk men vaak een modern interieur met weinig sfeer. Harde meubels, glanzende tegels op de vloer en strakke witte muren. Maar wist je dat alles zachter wordt door er stoffen aan toe te voegen. Goede voorbeelden hiervan zijn gordijnen en vloerkleden. Zeker dat laatste zorgt zodra je hem hebt neergelegd meteen voor een andere sfeer. En hoe hoogpoliger het kleed is, hoe warmer en sfeervoller de ruimte gaat ogen.

Gordijnen hebben hetzelfde effect. Zij zorgen er niet alleen voor dat de warmte binnenblijft en dat het geluid niet galmt in een ruimte. Ook zij geven sfeer. Zeker als je werkt met meerdere lagen. Combineer vitrage met een mooi gordijn. Of ga voor vouwgordijnen en stijl deze af met een stukje sfeergordijn, en gordijn dat niet dicht kan maar wel zorgt voor sfeer.

Woonaccessoires en verlichting

En vergeet vooral niet om sfeer te maken met mooie accessoires en verlichting. Zelfs hier hoef je geen kleur aan toe te voegen. Een mooi zwart beeld of een lamp die warm licht uitstraalt zorgen voor net die extraatje in je interieur. Of wat dacht je van een prachtig schilderij op de muur.

Nog 1 tip waarbij we dan wel een beetje keur gebruiken: voeg planten toe aan je interieur. Door groen toe te voegen aan je interieur maak je het levendig. Je geeft de neutrale kleuren nog meer aandacht. Je hoeft niet een heel huis vol te zetten maar koop 1 of 2 grote potten en zet hier een grote plant in. Zo blijf je trouw aan je basis maar geef je alles net dat beetje extra.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *