wassen

Wassen

De was ophangen is een klusje waar velen van ons dagelijks mee te maken krijgen. Zeker als je net als ik te maken hebt met kinderen. Bij kleine kinderen heb je te maken met vlekken van het eten of het buiten spelen. In mijn geval, met 4 pubers, heb je vooral te maken met het 4 x per dag wisselen van kleding. En ook al hebben ze een setje net een paar uur aan, het is vies en moet volgens hun gewassen worden.

Je kan je was op een aantal manieren doen. Zo is er voor elk kledingstuk en/of stof wel een programma op de wasmachines van nu. Zo hebben onze dochters wollen truien die op een speciaal programma gewassen moeten worden. Mijn man had dat ook alleen die truien heb ik helaas verpest. Niet goed opgelet bij het sorteren van de was en zo kwam zijn trui in de verkeerde was terecht waardoor hij van volwassen maat naar kindermaatje 104 is gekrompen.

Ook zijn er verschillende manieren om je wassen te drogen. Je kan gebruik maken van een droger of een waslijn/wasrek. Anno 2022 is het gebruiken van een wasdroger wel erg duur. We zitten middenin de energiecrisis en naar verwachten zullen we daar nog wel een tijdje last van hebben. Drogen op een waslijn of het beste droogrek lijkt dus de beste oplossing.

Wastips

Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je je was wilt ophangen. In dit artikel geven we je tips voor het ophangen van je was zodat je optimaal resultaat behaalt.

Het klinkt als een open deur maar een van de belangrijkste tips is om ervoor te zorgen dat je wasgoed schoon is voordat je het ophangt. Wasgoed dat vuil is, zal namelijk niet zo snel drogen en je loopt het risico dat er vlekken in je kleding achterblijven.

Kijk ook goed naar de stof. Een wollen trui kan je niet ophangen. Als je wol ophangt gaat hij uitrekken. Wollen truien moet je liggend laten drogen.

Was ophangen

Als je je was wilt ophangen, is het belangrijk om te kiezen voor een goede plek. Bij voorkeur is het aan te raden om je was buiten op te hangen zodat de zon en wind er van nature voor kunnen zorgen dat je wasgoed sneller droogt. Als je wasgoed binnen ophangt, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je een goede ventilatie hebt zodat je wasgoed niet gaat stinken. En zo voorkom je dat er teveel vocht in je huis komt.

Foto van Brina Blum on Unsplash

Als je je was ophangt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je kledingstukken goed uit elkaar hangen. Kledingstukken die tegen elkaar aanhangen, zullen namelijk niet zo snel drogen. Het is daarom aan te raden om een wasrek of waslijn te gebruiken waar je kledingstukken goed uit elkaar kunnen hangen.

Kledingstukken die tegen elkaar aan drogen zorgen ook voor stank. Je kleding gaat hiervan stinken en dat is het laatste wat we willen.

Foto van Manu B on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *