fotobehang kinderkame

Wallpaper stories, fotobehang

KEK AMSTERDAM PRESENTEERT INSPIRERENDE COLLECTIE FOTOBEHANG: WALLPAPER STORIEs

Pluk van de Petteflet en Floddertje… wie kent ze niet, deze klassieke kinderboeken van Annie M.G. Schmidt met de bijzondere tekeningen van Fiep Westendorp. Aanleiding voor KEK Amsterdam om een compleet nieuwe collectie fotobehang te ontwikkelen: Wallpaper Stories. Afbeeldingen van illustraties uit bekende kinderboeken vormen de basis voor deze wandvullende ‘verhalen voor de muur’. Dit originele fotobehang is een aanwinst voor elke kinderkamer.

Wallpaper Stories
Met de nieuwe behangcollectie Wallpaper Stories kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Deze wandvullende illustraties zijn namelijk stuk voor stuk kleine verhaaltjes op de muur.  Verder zijn de illustraties van Marije Tolman, bekend van het boek Springende pinguïns en lachende hyena’s van Jesse Goossens, een lust voor het oog. Daarnaast is er mooi fotobehang van Noëlle Smit die het sprookjesboek Er was eens een prins en die wou een prinses van Martine Bijl heeft voorzien van bijzondere illustraties. Andere getalenteerde illustratoren met wie KEK Amsterdam samenwerkt zijn Coen Hamelink (Coen met een C) en Wouter Tulp. KEK Amsterdam staat open voor meer samenwerking met andere creatieve geesten.

Hoge kwaliteit vliesbehang
Het fotobehang is opgebouwd uit 4, 5, 6 of 8 banen. Elke baan is 48,7 cm breed en 280 cm hoog. Genoeg om de meeste wanden mee te vullen. Het aantal banen is afhankelijk van de afbeelding: sommige illustraties lenen zich namelijk voor een kleine muur (staand formaat, 4 of 5 banen) en andere juist voor een grote muur (liggend formaat, 6 of 8 banen).

Alle banen worden op één rol geprint. Op het label staat een duidelijke instructie voor het lossnijden van de banen en de volgorde waarin ze op de muur geplakt moeten worden. We maken gebruik van het beste vliesbehang dat er is. Dit type behang is heel gemakkelijk aan te brengen. De lijm breng je namelijk direct aan op de muur in plaats van op de behangbanen zelf. Zo krijgt de kinderkamer binnen de kortste keren een totaal andere uitstraling.

fotobehang-uit-de-serie-wallpaper-stories-the-booted-cat fotobehang-uit-de-serie-wallpaper-stories-riding-my-bike-van-fiep-westendorp fotobehang-uit-de-serie-wallpaper-stories-my-hero-van-fiep-westendorpfotobehang kinderkame fotobehang kinderkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *