glazen deur

Waarom moet je kiezen voor glazen deuren in huis?

Bij het uitkiezen van deuren, is een glazen deur waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Bij een deur denk je al gauw aan hout of aan kunststof. Toch heeft het kiezen voor een glazen deur veel voordelen, vooral wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een stalen schuifdeur, gevuld met glas. Waarom moet je nou kiezen voor een glazen deur?

Veel voordelen

Een glazen deur kent veel voordelen. Ten eerste laat het het licht door. Als je kiest voor een zware houten deur, maakt dit de kamer een stuk donkerder. Doordat er dan minder licht naar binnen valt, lijkt de ruimte ook gelijk een stuk kleiner. Wanneer je een glazen deur hebt, houdt dat geen licht tegen. Al het licht valt de kamer in, waardoor het optisch een stuk groter lijkt. Nog een voordeel is dat de andere ruimte bij de kamer betrokken wordt. Het zicht wordt niet geblokkeerd door een dichte deur, maar je ziet juist wat er in de andere ruimte staat. Hierdoor lijkt je kamer ook een stuk groter. Het is dus vooral een uitkomst in wat kleinere woningen.

Onderhoudsvriendelijk

Aan een glazen deur hoef je niet zoveel te onderhouden. Hout is nog wel aan verandering onderhevig. Doordat hout een natuurproduct is, reageert dit op temperatuurwisselingen en op het vochtgehalte in de woning. Het kan daardoor uitzetten of juist wat krimpen, waardoor de deur wat meer klemt en niet goed meer in het kozijn past. Bij glas heb je daar geen last van. Glas zet niet uit of krimpt niet, waardoor het altijd in de deur blijft zitten. Ook qua schoonmaken is het gemakkelijk te onderhouden. Ga eens in de zoveel tijd er met een doek overheen, en het is weer zo schoon als het nooit geweest is. Je hoeft niet bang te zijn dat het gaat rotten, want dat is bij glas niet aan de orde.

Het past in elk interieur

Glas heeft een neutrale uitstraling. In combinatie met zwart staal oogt het modern en past het bij elk interieur. Of je nu kiest voor een romantische sfeer of juist een industriële look, een stalen deur met glas daarin past overal bij. Daarnaast is het tijdloos. Wanneer je dus kiest voor een glazen deur, weet je dat je jarenlang de deur niet hoeft te vervangen. Hij kan jaren mee en zal jarenlang modern zijn. Je kan er eindeloos mee variëren. Ook wanneer je besluit om de rest van je interieur te veranderen, kan de glazen deur altijd blijven bestaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *