Een zee aan planten

Planten kan je nooit genoeg hebben.

Toen ik ging samenwonen met mijn man ben ik als eerste naar het tuincentrum gereden om planten toe te voegen aan ons interieur. Hij had een echt mannen interieur of beter gezegd een interieur zonder planten en bloemen. En ik kan niet meer zonder groen in mijn interieur.

Vroeger kon ik alleen vetplanten levend houden maar door de jaren heen heb ik steeds meer geleerd om voor mijn planten te zorgen. Op een vast tijdstip water geven, zorgen voor goede bemesting en zoals nu met onze palm, hem bestrijden tegen ongedierte.

Plant met pot

Ons nieuwe huis is groter dan het vorige huis. De woonkamer is twee keer zo groot dus er moesten meer planten komen. Op onze trouwreceptie hebben we van familie een hele grote palm gehad. Deze vond ik zo mooi dat ik er meteen nog een heb aangeschaft. Deze vullen goed de kamer maar dit was nog niet genoeg. Daarom ging ik op zoek naar nog meer kamerplanten.

Zeker niet toen ook nog een ons nieuwe tv-meubel en dressoir werden geleverd. Dit nieuwe interieur had duidelijk meer behoefte aan planten. Zowel grote planten als planten op de kasten.

De kleur van ons interieur en ook de kleur van de kasten maakte het moeilijk om een goede bijpassende pot te vinden. Ik was al bij een paar grote tuincentra geweest maar kon daar niet slagen. Online vond ik de site van Green lifestyle store en daar slaagde ik meteen. Zij hadden precies de potten die paste bij ons interieur. Potten met een mooie warme marmerachtige structuur die goed passen bij het groene blad.

Ik ben uiteindelijk gegaan voor:

  • Echeveria miranda vanwege de makkelijke verzorging en de mooie pot
  • Paradijsvogel, taupe pot vanwege haar grote groene bladeren. Ik heb de planten nu 3 weken en er zijn al 3 nieuwe bladeren uitgekomen.
  • Alcasia zebrina vanwege haar mooie lange stelen met zebra print
  • Scindapsus pictus, deep forest omdat hij bekend staat als de gelukspant. Nu ben ik al super gelukkig maar een beetje meer fortuin is altijd welkom 😉 Daarbij vond ik de pot heel erg mooi en kan deze blad heerlijk over de tvkast heen gaan woekeren.

Omdat je de planten al in de pot besteld hoef je ze alleen nog maar uit te pakken en neer te zetten. Een groot voordeel want ik heb er echt een hekel aan om mijn gekochte planten in potjes te moeten plaatsen. Je doet er nooit genoeg of juist teveel aarde in. Je krijgt dus geen vieze vingers maar kunt meteen aan de slag met de styling.

Green lifestyle store is een online winkel met de mooiste collectie aan planten met bijgeleverde pot. Green Lifestyle s­tore  heeft gezond leven hoog in het vaandel staan en vinden dat planten essentieel zijn in het interieur. Natuurlijk naast dat de plant ons zuurstof geeft mogen ze ook ons interieur opvrolijken en dat kan prima met de planten en potten uit de webshop van GreenLifeStyleStore. 

2 thoughts on “Een zee aan planten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.