projecttapijt

Waarom kiezen voor projecttapijt op kantoor?

De juiste kantoorinrichting is bepalend voor de efficiëntie van je werknemers. Kies je voor een overzichtelijke, rustgevende en aangename kantoorinrichting? Dan komt dit de efficiëntie van je werknemers alleen maar ten goede. Mocht je op dit vlak de verkeerde keuze maken, gaat dit uiteraard ten koste van de efficiëntie.

Mogelijk denk je nu direct aan de juiste meubelen en de juiste aankleding. De meubelen en aankleding spelen inderdaad een belangrijke rol, maar dit geldt voor nog veel meer zaken. Wat te denken van de muren en de vloer? De muren moeten niet te druk zijn, maar moeten wel een huiselijk gevoel met zich mee brengen.

De vloer moet daarentegen aan tal van zaken voldoen. Aangezien de keuze voor een vloer zo bepalend is, is het belangrijk om een goede vergelijking te maken. Veel projectmanagers en ondernemers kiezen tegenwoordig voor projecttapijt.

Wat is projecttapijt precies?

Dit is een veelzijdige vloer die bestaat uit meerdere tapijttegels. Deze tegels worden tegen elkaar aangelegd, waardoor de vloer een strakke en fraaie uitstraling krijgt. Doordat de tegels niet super groot zijn, is een dergelijke vloer behoorlijk flexibel. Ook als je geen rechttoe rechtaan kantoor hebt, kun je prima voor projecttapijt kiezen.

De voordelen van projecttapijt

Dat in veel kantoren tegenwoordig projecttapijt ligt, is niet zonder reden. Dit is onder meer aan onderstaande voordelen te danken:

–   Makkelijk te reinigen. Daar waar gewerkt wordt, ontstaat vanzelf viezigheid. Dit kan bijvoorbeeld stof zijn, maar dit kan ook gemorste koffie zijn. Indien je voor projecttapijt hebt gekozen, reinig je de vloer onwijs makkelijk.

–   Brandvertragend. Ook met het oog op de veiligheid is projecttapijt een prima optie. Dit materiaal werkt brandvertragend, waardoor een eventuele brand minder schade aanricht en waardoor dit simpelweg veiliger is.

–   In veel varianten te verkrijgen. Projecttapijt is niet zomaar projecttapijt. Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je tal van varianten en kleuren naar voren komen. Net zoals bij kamerbreed tapijt heb je op dit gebied dus héél veel keuze.

–   Waanzinnige kwaliteit. Tussen normaal tapijt (voor in een woning) en projecttapijt bestaan significante kwaliteitsverschillen. In woonhuizen wordt vaak voor hoogpolig tapijt gekozen en bedrijven kiezen vaker voor projecttapijt. Het projecttapijt is een stuk duurzamer, een stuk beter te reinigen en blijft een stuk langer mooi.

–   Flexibel inzetbaar. Belangrijk voordeel is dat je projecttapijt flexibel in kunt zetten. In elke ruimte kun je voor deze tapijtsoort kiezen, aangezien de tapijtsoort uit kleinere tapijttegels bestaat. Het is zodoende mogelijk om het gehele kantoor van deze prachtige vloer te voorzien.

–   Snel gelegd. Tijd = geld voor elke ondernemer. Gelukkig is projecttapijt snel gelegd, waardoor je werknemers snel weer aan het werk kunnen. Vervolgens werkt het tapijt ook nog geluiddempend.  

Foto door Lisa Fotios via Pexels

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *