massage

Kun jij ook wel een goede massage gebruiken? 

Wie op kantoor werkt, herkent het vast en zeker wel: aan het eind van de dag heb je kramp in je schouders en aan het eind van de week kun je gebroken zijn. Als je werkt, zit je namelijk langdurig in dezelfde houding. Je hebt het soms niet in de gaten, maar je spieren staan daardoor voortdurend onder spanning. Dat uit zich uiteindelijk in kramp of zelfs pijn. Een goede massage kan dan wonderen doen. Er zijn echter maar weinig mensen die naar de masseur gaan want dat kost ook weer tijd en geld. Zou het daarom niet handig zijn om een in-house masseur te hebben? Met een massagestoel kun je altijd even tot rust komen!

Waarom kiezen voor een massagestoel? 

Als je lange dagen moet maken achter je computer, zul je onherroepelijk last krijgen van je spieren en gewrichten. Om de doorbloeding in je spieren te bevorderen, is het daarom goed om te zorgen dat je een massagestoel op kantoor neerzet. Je kunt vervolgens in de massagestoel plaatsnemen en je favoriete programma selecteren. Heb je last van je schouders? Dan kun je hier extra nadruk op laten leggen. De stoel kneedt de spieren los en zorgt dat de pijnlijke triggerpoints verdwijnen. Dat geeft een heerlijk warm gevoel en na de massage voel je je weer energiek. 

Waar moet je op letten wanneer je een massagestoel koopt? 

Als je een massagestoel wilt kopen voor op kantoor, dan moet je goed kijken naar wat je precies wilt. Ten eerste moet je zorgen dat je een stoel koopt die geschikt is voor verschillende lichaamslengtes. Vervolgens moet je een ruimte in jouw kantoor vrijmaken voor de stoel. Het is goed om dit in een afgezonderd kamertje te doen, zodat je niet wordt afgeleid tijdens de massage. Zorg er ook voor dat er een stopcontact vrij is omdat de massagestoel elektriciteit nodig heeft. Probeer de stoel altijd een keer uit om te zien of hij aan je verwachtingen voldoet. 

Vraag de specialist om advies

Een goede elektrische massagestoel kiezen, is niet altijd eenvoudig. Je kunt daarom altijd een keer bij je leverancier langsgaan om advies in te winnen. Geef goed aan welke delen van je lichaam goed gemasseerd moeten worden. De adviseur kan je dan laten zien welke stoelen geschikt kunnen zijn. Doorgaans heb je een proefperiode bij een massagestoel, mocht de stoel dus niet zijn wat je ervan gehoopt had, dan kun je hem ruilen voor een ander exemplaar. Zo weet je zeker dat je altijd een fijne massage kunt ondergaan wanneer je merkt dat je pijn voelt tijdens het werken.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *