Waarom keramische tafels ideaal zijn om zorgeloos te tafelen

“Een eettafel waaraan geleefd kan worden.” Met deze introductie maakt het Belgisch meubelmerk Unit 14 meteen duidelijk dat de door hen ontworpen eettafels om weinig onderhoud vragen en gecreëerd werden om een duurzaam leven te leiden. Een onderhoudsvriendelijke tafel die ook nog eens mooi is? Dat zijn keramische tafels, waarbij je een ruime keuze hebt aan vormen en prints!

De zoektocht naar een uiterst onderhoudsvriendelijk materiaal

Jonas & Sylvester – oprichters van Unit 14 – noemen hun designs minimalistisch, strak en verfijnd qua afwerking. Houd je van eindeloze diners met vrienden? Maar wil je jouw avond niet laten verpesten en vermijden dat je je constant zorgen maakt over die prachtige eettafel in je woonkamer? Klinkt dit je bekend in de oren, lees dan zeker verder.

Je sleutels op tafel gooien, een fles olijfolie omgooien of wat dan ook: bij keramische eettafels moet je al erg je best doen om de tafel te beschadigen. Dat het de ideale materiaalsoort is voor gezinnen met jonge kinderen (of onhandige volwassenen), dat staat buiten kijf. Met een keramische eettafel ben je volledig kidsproof! 

Of misschien ben jij wel het gezellige type dat houdt van aperitieven met het gezin? Hapjes of drankjes serveer je ook zorgeloos op keramische salontafels

Waarom is keramiek zo onderhoudsvriendelijk?

Keramiek is in feite een soort klei, dat op een erg hoge temperatuur gebakken wordt. Tijdens dit proces worden de poriën volledig dicht gebrand waardoor het materiaal na afwerking niet poreus is. Je kunt het in theorie vergelijken met glas, waar vlekken ook geen kans krijgen om in het tafelblad door te dringen. 

Hoe onderhoud je een keramische eettafel?

Een keramische tafel onderhoud je simpelweg met wat water, zeep en een sponsje! Je leest het goed: zelfs de hardnekkigste vlekken verwijder je in een handomdraai zonder dat je hiervoor dure producten hoeft aan te schaffen. Ook is het verder niet nodig om het tafelblad op voorhand met een bijzonder product te behandelen.

Keramiek in alle vormen en uitvoeringen

Net zoals marmer kan keramiek in allerlei verschillende vormen gemaakt worden. Een ovale eettafel, vierkante eettafel, ronde eettafel of rechthoekige eettafel kan dus perfect uit keramiek vervaardigd worden. Ook wat betreft de kleur of de print op de keramische eettafels heb je een brede waaier aan keuze. Zo worden de prints netjes via een 3D printer verwerkt op het tafelblad. 

Overtuigd? Shop hier keramische tafels.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *