Sfeervolle kinderkamer creëren met rolgordijnen

Als je de ruimte hebt is het ideaal om op zolder de kinderkamers voor je kinderen te maken. Vaak hebben ze daar meer ruimte. Zo kunnen ze op zolder meer speelgoed kwijt. En niet alleen speelgoed. Kinderen zijn erg goed in verzamelen dus alle ruimte is welkom.

Ook geef je je kinderen op deze manier hun eigen verdieping. Kunnen ze lekker hun gang gaan zonder dat ze jou storen. Mocht je de ruimte hebben geef ze dan ook hun eigen badkamer/toilet. Zeker als ze groter zijn geeft dit meteen een gevoel van verantwoordelijkheid. Je kan ze de taak geven hun eigen verdieping schoon te houden.

Maar hoe maak je op zolder een sfeervolle kinderkamer?

Zolder inrichten

De meeste zolders hebben schuine wanden. Je hebt op zolder toch vaak te maken met schuine daken. Schuine daken kunnen een uitdaging zijn zoals bijvoorbeeld bij het kiezen van je rolgordijnen. Maar juist dat schuine dak biedt zoveel mogelijkheden voor de kinderkamer. Zo kan je namelijk onder de schuine wand kastruimte creëren voor al dat speelgoed.
Isoleer het schuine deel van je dak en monteer deuren voor het schuine deel. Op deze manier kan je heel veel kastruimte creëren.

Onder de schuine wand kan je vaak ook prima het bed plaatsen waardoor je meer ruimte overhoudt in de rest van de kamer. En is je kind nog iets jonger dan zou je een hut of leesplekje onder de schuine wand kunnen maken. Met een paar mooie kleden heb je zo een intiem verstopplekje gemaakt waar je kind zich even terug kan trekken.

Raamdecoratie

Veel mensen lopen vast met hun raamdecoratie als er kantelramen geplaatst worden. Je kan niet een gewoon gordijn ophangen, je zult moeten werken met een speciaal systeem. En het beste kan je op maat gemaakte rolgordijnen gebruiken. Als je kiest voor op maat gemaakte raamdecoratie ga dan zeker voor de degene met zijgeleiding zijn ideaal. Zo blijf je gordijn altijd straks in het raam zetten.

Kies er gelijk voor om een hor in het raam te plaatsen. Zolder kunnen warm worden en het is dus erg handig om in de zomer het raam op te kunnen laten. Door een hor te plaatsen hou je ongedierte buiten.

Ook verduisterende stof is natuurlijk handig voor de kinderkamer. Zo kan je snel een kamer maken die heel erg donker is waardoor je kind beter in slaap valt.

Deze rolgordijnen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor je snel en makkelijk een sfeervolle kinderkamer maakt.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *