stalen deuren

Waarom je moet kiezen voor stalen deuren in huis

Het is bijna niet meer weg te denken in het hedendaagse interieurbeeld: de stalen binnendeur. Je ziet ze heel veel voorbij komen in de woonmagazines en in tv-programma’s. Steeds meer mensen kiezen voor deze prachtige deuren, in plaats van een dichte, houten binnendeur. En dat is ook niet zo gek, want met deze deuren krijgt je huis ineens een hele andere uitstraling. Dit is waarom jij ook moet kiezen voor deze mooie toevoeging aan jouw inrichting thuis.

Past in verschillende interieur- en huisstijlen

Een hele populaire keuze tegenwoordig zijn dus de stalen binnendeuren. We snappen wel waarom want het geeft een chique, maar toch speelse uitstraling. Een stalen binnendeur past in elke stijl die je maar kunt bedenken. Veel mensen houden van een jaren ‘30 stijl woonhuis. Met klassieke elementen, glas-in-lood ramen en authentieke details. Maar veel van dit soort huizen kunnen hier en daar wel een opknapbeurt gebruiken en worden aangepast naar deze tijd. Zeker wat betreft comfort en duurzaamheid valt er vaak nog een hoop te verbeteren. Maar de sfeer en uitstraling van zo’n woning mag niet verloren gaan. Een stalen binnendeur met glas past perfect in deze stijl, een mix van oud en nieuw. Het doet ook denken aan glas-in-lood deuren die je in die tijd veel zag, maar dan helemaal van deze tijd. Daarnaast is het ook helemaal geschikt in een industrieel interieur en complimenteert het de robuuste uitstraling daarvan. Kortom, wat voor huis of woonruimte je ook hebt, een stalen binnendeur past altijd.

Ruimtelijk gevoel

Stalen deuren bestaan uit een stalen frame waarbinnen glas geplaatst is. Doordat er glas in de deur zit kun je er doorheen kijken en dat geeft een heel ruimtelijk gevoel. Deze deur is dan ook geschikt voor verschillende type ruimtes. Het geeft een al grote ruimte een nog meer open gevoel. In een kleine ruimte is het extra geschikt omdat je met dichte deuren al snel een beklemmend gevoel krijgt. Door met glas te werken ervaar je een veel meer open gevoel en oogt de ruimte veel groter. Bovendien laat het dankzij het glas meer licht door, waardoor een donkere ruimte ineens veel meer licht binnenkrijgt. 

Aan te passen aan jouw wensen

Een stalen deur is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bovendien kun je hem helemaal op maat laten maken. Zo kun je kiezen voor verschillende handgrepen, soorten glas, maar natuurlijk ook het type deur. Heb je bijvoorbeeld geen ruimte voor een scharnierdeur, dan kun je kiezen voor een schuifdeur. Zo kun je de deur helemaal samenstellen, en zo duur maken als je zelf wilt. Als je denkt dat zo´n deur alleen verkrijgbaar is in het zwart, dan heb je het mis. Hoewel de zwarte optie populair is, zie je een stalen deur ook steeds vaker in andere kleuren, helemaal passend bij jouw woonwensen. Kies bijvoorbeeld voor wit, om de deur mooi op te laten gaan tegen een witte muur. Of juist een knalkleur zoals blauw of groen om de deur echt een eyecatcher te maken. 

Foto van Nastuh Abootalebi on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.