tuinruimte

Een ruime tuin? Drie unieke onderdelen die je tuinruimte kunnen benutten!

Een grote en ruime tuin heeft veel voordelen, maar soms is het ook best lastig om al deze ruimte efficiënt te benutten. In dit artikel geef ik je wat leuke en unieke tips om alle ruimte in je tuin op een leuke manier te benutten.

Overkapping

Een overkapping is een echte sfeermaker voor je tuin. Je hebt vele verschillende soorten overkappingen. Je kunt er bijvoorbeeld een aanbouwen aan je woning, maar deze kan ook in zijn geheel los staan van de woning. Vooral als je een ruime tuin hebt is dit ideaal. Je kunt je tuin zo op een leuke manier vullen. Je kunt de overkapping ook zo groot maken naar eigen keuze. Het is ideaal voor de lange zomeravonden. 

Je kunt er gezellig met vrienden tafelen en genieten van het weer en je tuin. Maar ook overdag kun je er goed vertoeven in de zomer. Je zit er namelijk heerlijk in de schaduw en dat is op een hete zomerdag ook geen overbodige luxe. In de overkapping zetten de meeste mensen vaak een loungebank neer. Maar als je graag ook wilt eten onder de overkapping kun je er ook voor kiezen om een tafel met hoge stoelen neer te zetten. 

Zo kun je ook heerlijk onder de overkapping barbecueën of gourmetten. Dit kan dan zelfs als het wat minder weer is, omdat je toch droog zit. Ook zou je glazen deuren aan de zijkanten van de overkapping kunnen plaatsen zodat het er ook niet doorheen waait en je in de winter ook onder de overkapping kunt zitten. Je kunt de ruimte dan warm houden met warmtelampen. Er is dus erg veel mogelijk met een overkapping in je tuin.

Buitenkeuken

Voor mensen die houden van het buitenleven is een keuken in de tuin natuurlijk ideaal. Deze is overigens ook erg goed te combineren met een overkapping, want de keuken moet natuurlijk wel overkapt zijn voor als het gaat regenen. Je kunt heerlijk een avondje voor vrienden of familie koken en genieten van het weer. 

Je hebt veel verschillende opties bij een aanbieder zoals buitenkeukendeal.nl dus er is van alles mogelijk. Deze keukens worden meestal van hout gemaakt, omdat dit ook past bij de overkapping. Ook kun je een leuke bar toevoegen aan je keuken. Hier kun je dan gezellig met vrienden aan zitten als je klaar bent met eten en kun je nog heerlijk genieten van een borrel.

Trampoline

Als je kinderen hebt is een trampoline ideaal. Kinderen vinden het geweldig en ze kunnen hun energie er goed op kwijt. Het is ook goed voor de kinderen om regelmatig te bewegen en een trampoline motiveert hiervoor. Je kunt een trampoline op het grasveld neerzetten, maar je kunt hem ook ingraven. Een ingegraven trampoline valt niet zo op in je tuin en is ook een stuk veiliger, omdat kinderen dan niet van hoog kunnen vallen als ze naast te trampoline terechtkomen.

Foto door Vecislavas Popa via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *