landelijke keuken

Waar moet je op letten bij een nieuwe keuken?

Het is de droom van menig huizenbezitter, het uitzoeken van een nieuwe keuken. Als we een woning kopen is het vaak maar de vraag of de bestaande keuken past bij onze stijl en wensen. Daarom dromen velen er van om een keuken naar eigen smaak in te richten. Mijn voorkeur gaat uit naar deze landelijke keukens.

Wij zijn recent verhuisd en de huidige keuken zit er 5 jaar in. Deze is echter ontworpen voor een eenpersoons huishouden. Wij wonen hier met zijn zessen en merken toch vaak dat we ruimte te kort hebben. Dit komt waarschijnlijk ook omdat er geen bovenkastjes zijn. We missen opbergruimte maar ook werkruimte. Met zijn allen ’s morgens ons ontbijt klaarmaken is soms een beetje aan de krappe kant. Ook wij dromen van een nieuwe keuken maar waar moet je nu opletten bij de aanschaf van een nieuwe keuken?

 • Welke ruimte kunnen we gebruiken?

  Kijk goed of de huidige ruimte groot genoeg is voor je wensen. Past hier alles in wat je wilt of zou je misschien wel een paar vierkante meters meer kunnen gebruiken? Misschien kan je een deel van de woonkamer erbij betrekken of als je wensen erg groot zijn een stukje uitbouwen.

 • Waar zitten de aansluitingen?

  Wil je niet al te veel rompslomp dan is het verstandig om uit te gaan van de bestaande aansluitingen. Merk je echter dat dit niet werkt, omdat je bijvoorbeeld nu wel erg ver moet lopen van de vaatwasser naar je servieskast, of zit je gootsteen in een hoekje gedrukt, ga dan voor het gebruiksgemak.

 • Welke apparatuur wil je?

  Hou je van uitgebreid koken of ben je meer het type van de makkelijke maaltijd. Als je van koken houdt wil je waarschijnlijk naast een combioven waarin een magnetron en oven functie zit ook een losse oven. Door 2 verschillende ovens te hebben kan je alle kanten op. In de een kan je dan bereiden terwijl je in de andere gerechten warm houdt of ondertussen je borden voorverwarmd.
  Wil je met de hand afwassen omdat je toch maar met zijn tweeën bent of wil je liever een vaatwasser? Kleine tip van mijn zijde: plaats je vaatwasser hoger zodat je niet elke keer hoeft te bukken.

  En misschien wil je wel een ingebouwd koffiezetapparaat. Allemaal wensen om rekening mee te houden.

 • De grootte van je gezin

  Zoals al eerder aangegeven merken wij dus dat onze huidige keuken ontworpen is voor 1 persoon. Kijk dus goed naar de grootte van je gezin en houdt hier rekening mee. Hoe meer gezinsleden hoe meer werk – en opbergruimte je nodig hebt.

En natuurlijk speelt ook het design van je droom keuken mee. Zoals al eerder gezegd is de landelijk keuken helemaal in. Bij een landelijk keuken horen ecru kleuren, frontjes met noeste deurknoppen en een gemêleerd werkblad. De landelijke keuken staat garant voor gezelligheid. Deze keuken nodigt uit om gezellig met je gezin lange avonden in door te brengen en te genieten van huisgemaakte maaltijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *