Vouwgordijnen online bestellen? Hier moet je op letten!

Een huis is pas echt een thuis als je je er fijn in voelt. De kleuren, de meubels en de details. Helaas zijn alle woonwinkels in Nederland dicht en moet je je meubels en accessoires online kopen. Ook raamdecoratie kun je niet meer in winkels kopen. Omdat raamdecoratie de sfeer in je woning kan maken of breken, is het een nauwlettende klus. 

Dus, ga jij raamdecoratie zoals vouwgordijnen online bestellen? Met deze tips hangen er binnenkort mooie en stijlvolle vouwgordijnen in je woning. Andere raamdecoratie online bestellen? Ook dan zijn deze tips erg hulpvol! 

Vraag altijd gratis kleurstalen aan

Omdat je de kleur van de stoffen nu niet in het echt kunt bekijken, raden veel webshops je extra aan om kleurstalen aan te vragen. Bij vrijwel alle raamdecoratie webshops is dit geheel gratis en vrijblijvend. Het voordeel van deze kleurstaaltjes is dat je de kleur eenvoudig bij de muren, kozijnen, vloer en meubels kunt houden om te kijken of de kleuren goed matchen. De kleur van een stof op je beeldscherm ziet er namelijk vaak wat anders uit dan in het echt. 

Advies over het inmeten

Het opmeten van de juiste maten voor vouwgordijnen is in principe erg eenvoudig. Wil je je vouwgordijnen tussen de muren hangen? Meet dan de hoogte en breedte tussen de muren op. Van de breedte haal je vervolgens iets af voor de speling, zodat het vouwgordijn niet klem komt te zitten. Hoeveel centimeters je van de breedte af moet halen, is afhankelijk van de webshop waar je je vouwgordijn wil bestellen. Bij MijnRaamdecoratie adviseren ze je om 1 tot 1,5 centimeter van de totale breedte af te halen. 

Wil je je vouwgordijn op de muren plaatsen? Dan meet je de gewenste hoogte en breedte. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe vouwgordijn de muren volledig overlapt, raden we je aan om een overlap van zo’n 10 centimeter te nemen. Tel dus 10 centimeter op bij de breedte die je hebt opgemeten. Twijfel je hoe jij het beste kunt meten? Vraag dan altijd advies. 

Personaliseer je raamdecoratie

De kleur van de stof, de ketting of het koord waarmee je je raamdecoratie bedient, de kleur van de steunen.. Er is zoveel mogelijk als het aankomt op de personalisering van je raamdecoratie. Zo kun je je vouwgordijnen top down laten uitvoeren, waardoor je de vouwgordijnen op elke gewenste hoogte kunt hangen. Zo kun je zelf de lichtinval en privacy bepalen. Zo maak je van een standaard raamdecoratie een vouwgordijn dat helemaal aansluit op jouw woonwensen! 

Photo by Alexandre Chambon on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *