De babykamer van Jennifer en haar zoontje Luc

Hoe ben je aan het thema van je woon/slaap/kinder/babykamer gekomen?

Een jaar voordat er een babykamer moest komen werd ik verliefd op de mintgroene kast van Firma Zoethout. Zonder twijfel kocht ik deze prachtige kast en gebruikte hem als uitgangspunt voor de babykamer.

En ik wist vrij snel dat ik van het leuke nisje in de slaapkamer het gevoel van een moderne bedstee mee wilde geven door op die plek ook het plafond mee te schilderen.

Hoe ben je aan je inspiratie gekomen?

Voor inspiratie? Ha, ik hoefde alleen aan de kleine hummel in mijn buik te denken 

Het helpt natuurlijk ook dat het maken van mooie babykamers mijn vak is…

Welke kleuren / welk behang heb je gebruikt?

Met de mintgroene kast als uitgangspunt was het samenstellen van een kleurenpalet makkelijk. Het werd een kleurenpalet met aan de basis mintgroen in combinatie met lichtblauwe, grijze en wit tinten.

Toen eenmaal het kleurenpalet stond, duurde het niet lang meer voor ik het juiste behang bemachtigd had! Een grafische ombre print bij behangshops Gramkow, okikia en roomblush. Tip: hier hebben ze heel veel leuke soorten behang!

Is er een bijzonder item, zoals een erfstuk?

Het klein beeldje van ‘Bartje’ heb ik jaren geleden gekregen van mijn opa. Nadat mijn oma kwam te overlijden. Het beeldje had mijn oma gekocht, nadat haar broertje Bart op jonge leeftijd was gestorven. Nu mijn oma er niet meer is, is het aan mij om voor Bartje te zorgen. Dat doe ik al 8 jaar met veel liefde. Na jaren op mijn kantoor een bijzonder plekje te hebben gehad, staat Bartje nu bij mijn zoontje op de kamer.

Zijn je meubels nieuw of 2e hands?

Deze babykamer is een mix van oud en nieuw. Sommige dingen kan je beter nieuw kopen zoals de commode met wasbak, het vloerkleed, de schommelstoel en alle handdoeken en beddengoed.

Andere dingen kunnen prima tweedehands en brengen daardoor ook meer sfeer in de kamer. Zoals het handgemaakte ledikant die wij op marktplaats vonden. Het is geïnspireerd op een ledikant van Piet Hein Eek.

Hiernaast zijn bijna alle accessoires tweedehands. Het was heerlijk om deze ‘schatten’ te vinden op rommel- en kofferbakmarkten.

Natuurlijk vinden we het leuk als je een ander inspireert. Waar heb je de spullen voor je kamer gevonden?

  • Ledikant: Is handgemaakt en hebben wij op marktplaats gevonden.
  • Beddengoed: Meyco
  • Commode: Een beetje van ons en een beetje van Ikea. Wij hebben een Ikea keuken als basis genomen en zelf de poten en plankjes aan de zijkant toegevoegd.
  • Mintgroene kast: Firma zoethout
  • Schommelstoel: Kave Home Schommelstoel ‘Kevya’
  • Hobbelpaard: Bandits and Angels
  • Huisje aan de wand: Ikea
  • Vloerkleed: grasonderjevoeten.nl
  • Plissé gordijn: elkekastopmaat.nl
  • Accessoires: beeldjes, vazen, plantenpotjes, lijstjes, haakjes, etc. Het meeste hebben we in een kringloop of op een kofferbakmarkt gevonden.

En als laatste, heb je nog een leuke tip voor alle andere die bezig zijn met hun interieur? Bijvoorbeeld je favoriete woonwinkel. Of tips waar jij altijd rekening mee houdt als je een kamer inricht.

Maak ruimte voor mama! Je babykamer is niet alleen een prettige ruimte voor je baby, maar natuurlijk ook voor jou (en je partner). Want: jij zult er ook heel wat uurtjes doorbrengen! Dan is een fijne schommelstoel of een lekkere fauteuil onmisbaar. Nestel je daarin tijdens het geven van borstvoeding of als je je kleintje gewoon lekker wilt knuffelen of troosten.

Oh, en vergeet niet voor een lekkere fleece deken of plaid te zorgen. Fijn als het ‘s nachts wat koeler is!

Wil je ook meedoen? Vul het formulier in op https://www.interieurinspiratie.nl/binnenkijken-bij-wedstrijd/

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *