werkplek inrichten

Voor een leuk budget je werkplek inrichten

Ga je dit jaar op vakantie, of ga je thuis aan de slag? Ga je je vakantiegeld gebruiken om een ruimte in je huis op te knappen? Misschien ga je wel aan de slag met je werkplek. Want thuiswerken is nog steeds erg hot. We hebben de afgelopen jaren wel ontdekt dat dit best fijn is en kunnen het steeds beter combineren. 

Werkplek in huis

Noodgedwongen hebben velen van ons een werkplek moeten inrichten in hun eigen huis. Omdat we dachten dat het tijdelijk was hebben we vaak provisorisch met kantoormeubelen een werkplek inricht. Misschien wel aan je voeteneind van je bed of een hoekje ergens op zolder. Maar nu we zien dat thuiswerken toch steeds meer normaal wordt is het tijd om deze zomer je werkplek aan te pakken. Om er echt een plekje van te maken die bij je past. 

Werkplek in de slaapkamer

De meeste van ons kunnen wel een klein plekje vrij maken in de slaapkamer. Door je bed net iets anders te neer te zetten ontstaat er ruimte. En voor een werkplek hoeft er maar weinig ruimte te zijn. Een plekje in de hoek is voldoende. 

Foto van Lassi on Unsplash

Zorg in ieder geval met je bureau voor een goede basis. Je moet een goede werkhouding hebben anders krijg je lichamelijke klachten. Een goed bureau en het liefst een goede verstelbare bureaustoel is van groot belang voor een goede thuiswerkplek. Van de rest mag je deze natuurlijk vrij invullen. 

Als je werkplek op je slaapkamer staat richt je deze natuurlijk in dezelfde stijl in. Je gaat niet als je een romantische slaapkamer hebt, je werkplek inrichten in een industriële stijl. 

Budget werkplek

Welke stijl je ook kiest, er is voor elk budget wel iets te vinden. Je kan beter geld uitgeven aan je basis, je bureau en je stoel, dan aan de accessoires. Want bij de budget winkels zoals Action, Ikea en Xenos kan je heel erg goed slagen voor leuke accessoires. Denk daarbij aan bureau organizers, pennenbakjes en leuke accessoires zoals (nep)planten. Zeker de laatste geven al snel veel sfeer aan je werkplek. 

Ook bij de kringloop kun je leuke bureau accessoires vinden. Zo heb ik daar een hele grote perforator gevonden. Ideaal voor het doen van de administratie. 

Foto van Domenico Loia on Unsplash

En vergeet jezelf niet te verwennen met een paar goede boxen. Ook deze hoeven niet duur te zijn maar zullen je wel veel plezier geven. Want het voordeel van thuiswerken is de vrijheid die je hebt. Geen van je collega’s kan nu klagen over de muziek die jij aan hebt. Dus als je thuis aan het werk bent mag je lekker genieten van jouw muzieksmaak. 

Het belangrijkste is dat je een plekje maakt waar je lekker kan werken. Waar jij je in je eigen huis helemaal kan richten op je werkzaamheden, maar dan wel in de sfeer die jij gemaakt hebt. 

Foto van Spacejoy on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *