achtertuin

Vakantie in je achtertuin

De afgelopen dagen hebben we wederom gezien dat je helemaal niet ver weg hoeft voor het mooiste weer. Dat je gewoon in je eigen tuin onder je tuin overkapping heerlijk kan genieten van de Hollandse zon.

Was het vorig jaar corona die reizen naar het buitenland moeilijk maakte nu hebben we weer hele andere problemen. Lange rijen en veel bagage ellende op schiphol. Problemen op de weg naar de populaire landen als Italië, Frankrijk en Spanje. En wat dacht je van die temperaturen in deze landen. De afgelopen week hebben ze daar op sommige plekken de 45 graden bereikt. 

Ook in Nederland hebben we mogen genieten van tropische temperaturen maar gelukkig nog wel onder de 40 graden. Wij moeten daar een beetje aan wennen maar geef toe, deze zomer is tot nu toe echt heerlijk. En het houdt nog niet op. Ook de komende 2 weken ziet het er weer goed uit. Dus waarom zouden we over de grens gaan als je ook hier in eigen land kan genieten. 

Investeren in je eigen tuin

Door niet naar het buitenland te gaan bespaar je geld. Deze besparing kan je weer  investeren in je eigen tuin. Hierdoor zorgt je vakantiegeld voor meerwaarde in je huis. En er zijn verschillende manieren hoe je dat kan doen. Een van de items waardoor je echt van een vakantie in je eigen tuin kan genieten is een terrasoverkapping aluminium

Door een terrasoverkapping te plaatsen kan je namelijk langer van je tuin genieten. Als het regent, maar de temperatuur is nog goed, dan kan je nog heerlijk buiten zitten. Maar ook juist tijdens de warme periodes zal je veel plezier beleven aan een overkapping. Door een extra accessoire toe te voegen, zoals zonwering, kan je ook terwijl de zon lekker schijnt buiten zitten. De zonwering zorgt er namelijk voor dat je lekker in de schaduw kan zitten. 

Dit heeft nog een extra voordeel. Als de overkapping vast zit aan je huis, dan komt er ook minder zon je huis binnen. Je overkapping met zonwering houdt dan op die manier ook warmte buiten je huis. 

Onder je overkapping kan je een heerlijk zitje maken. Een plekje waar je de hele zomer lang kan genieten van de zon. Richt je terras zo in dat het je ook echt een vakantiegevoel geeft. Hang een hangmat op, zet palmbomen neer of maak gebruik van boheemse accessoires. Creëer je eigen mini Ibiza. Maak het zo gezellig dat de buren balen dat zij straks in de rij moeten gaan staan terwijl jij ontspannen vakantie houdt in je eigen achtertuin. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *