Manieren om tuinieren makkelijker voor je te maken

Tuinieren is iets dat fysiek en mentaal gezond voor je kan zijn. Daarnaast is het iets waar je af en toe van kunt genieten. Tuinieren hoeft geen vermoeiende klus te zijn. Je kunt het rustig aan doen en toch de vruchten ervan plukken. Als tuinier bepaal je zelf hoeveel tijd en energie je in je tuin steekt. Hier volgen enkele manieren om het tuinieren makkelijker te maken.

Gebruik een bladblazer

Een bladblazer maakt het veel gemakkelijker om je tuin van bladeren, dennennaalden en ander vuil te verwijderen. Een goede blazer kan worden gebruikt om je tuin in enkele minuten op te ruimen. Het is efficiënter dan het gebruik van een hark of bezem, omdat je minder hoeft te bukken. Als je in de winter sneeuw van het trottoir en de oprit wilt verwijderen, is een bladblazer ook geweldig om te gebruiken.

Creëer verhoogde bodemlagen voor gemakkelijker toegang

Verhoogde bodemlagen zijn de perfecte oplossing voor tuiniers die moeite hebben met bukken, beperkte mobiliteit hebben of gewoon niet graag op hun knieën zitten.  Ze zijn ook een efficiënte manier om te tuinieren, omdat ze je in staat stellen ruimte in je tuin te gebruiken die anders zou worden verspild door deze vlak en waterpas te houden. Verhoogde bodemlagen zijn gemakkelijk te onderhouden omdat je alles kunt bereiken zonder te bukken of op je knieën te hoeven zitten. Je kunt zo dus gemakkelijk je planten verzorgen. Op deze manier kost het onderhouden van je tuin minder tijd. Daarnaast zal je tuin er verzorgd uitzien.

Gebruik een heggenschaar voor het snoeien

Heggenscharen zijn geweldig voor het snoeien van heggen, maar ze zijn ook goed voor het snoeien van andere planten zoals struiken, bomen en wijnstokken. Als je kleine planten hebt die regelmatig en vaak gesnoeid moeten worden, gebruik dan een elektrische heggenschaar in plaats van handmatige scharen of takkenscharen. Met een elektrische heggenschaar bespaar je tijd. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken dat je moe wordt terwijl je repetitieve bewegingen met je handen moet maken.. 

Bereid de grond voor

Het eerste dat je moet doen bij het aanleggen van een tuin, is je grond voorbereiden. Je kunt dit doen door het te bewerken met een schop of tuinvork en compost toe te voegen om de vruchtbaarheid te vergroten en grote aardkluiten met vuil af te breken. Je moet ook mulch toevoegen om planten te beschermen tegen onkruid en om vocht vast te houden bij droog weer. Vergeet niet om water en mest aan de grond toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je planten alles krijgen wat ze nodig hebben als ze groeien, zodat ze sterke wortels krijgen en eventueel fruit of groenten kunnen produceren.

Foto van Jared Muller on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *