Vloerkleed in je interieur

Het nieuwe jaar is winters begonnen. Eindelijk hebben we temperaturen zoals het hoort in januari. Niet overal in het land maar in het noorden was het deze week echt winters. Daar heeft men echt een aantal dagen binnen moeten doorbrengen. Lekker bij de kachel voor warme voetjes.

Heb je net als ik een oud huis dan wil een kachel niet altijd helpen tegen koude voeten. Onze vloer is eigenlijk altijd koud. Toen de kinderen nog klein waren legde ik ook altijd een kleed of deken op de grond waarop ze konden spelen en nog steeds vind ik een kleed een ideale oplossing voor een koude vloer. Daarbij geeft een kleed sfeer aan je interieur en kan je er een ruimte mee aanduiden/afbakkeren. Je maakt er een eilandje mee. Een kleed onder de bank geeft echt aan dat de zithoek is. Je onderscheid hem daarmee van de rest van de kamer. Hoe vind je nu het perfecte kleed en waar moet je rekening mee houden. Ik kwam dit artikel tegen op Westwing. Hierin geven ze je tips voor zowel een groot als klein tapijt.

vloerkleed

Ook hoef je niet altijd te werken met een recht of rond tapijt. Denk eens out of the box en leg een koeienvel op de grond zoals te zien is in het interieur van Nicole van Dyke:

vloerkleed

Vloerkleed slaapkamer

Niet alleen in je woonkamer kan je een tapijt neerleggen. Ook in de slaapkamer kan je heel goed een vloerkleed onder je bed leggen. Als je dan uit je bed stapt stap je niet meteen op de koude vloer. Daarbij geeft het ook nog eens extra sfeer aan je slaapkamer.

vloerkleed slaapkamer

Nog een ruimte waar je prima een vloerkleed neer kan leggen is op kantoor. Je maakt het hiermee gezelliger en huiselijker:

vloerkleed kantoor

Wil je nog meer inspiratie dan kan ik je de binnenkijker bij Jeroen van Zwetselaar aanraden. Hij heeft op meerdere plekken in zijn woning een vloerkleed liggen.

vloerkleed interieur

En blogger Anja heeft ook meerder vloerkleden in haar huis waaronder deze hoogpolige in haar woonkamer:

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_23

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om met een vloerkleed je huis niet alleen warmer maar ook sfeervoller te maken.

Al deze inspiratie komt van Westwing. Een website niet alleen vol inspiratie maar een webstie waar ze ook de mooiste interieur artikelen voor een mooie prijs verkopen. En als je je nu aanmeldt krijg je een voucher van € 15,- . Inschrijven kan je via deze link: aanmelden Westwing

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *